Νέα αρχή στην προσωπική και επαγγελματική ζωή των σπουδαστών του ΔΙΕΚ Σύρου σηματοδοτεί η επιτυχία τους στις Εξετάσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης

Δικαίωση των κόπων τους

Υψηλά ποσοστά επιτυχίας σημείωσαν οι σπουδαστές του ΔΙΕΚ Σύρου στο Θεωρητικό και Πρακτικό Μέρος της 1ης Περιόδου 2017 των Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων ΙΕΚ όλων των ειδικοτήτων.

Στις εξετάσεις πιστοποίησης του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) έλαβαν μέρος 42 σπουδαστές των ειδικοτήτων: Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, Βοηθός Φαρμακείου, Βοηθός Φυσικοθεραπείας, Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας, Στέλεχος Ασφάλειας προσώπων και Υποδομών, Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef), Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής, Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης & Μακιγιάζ. Είκοσι οχτώ σπουδαστές πέτυχαν και στα δύο μέρη των Εξετάσεων πιστοποίησης (Θεωρητικό και Πρακτικό), ενώ δώδεκα πέτυχαν στο ένα μέρος των εξετάσεων (Πρακτικό).

Η πιστοποίηση βασίζεται σε θεσμοθετημένα αντικειμενικά κριτήρια ποιότητας, διεξάγεται πανελλαδικά με διαδικασίες που διασφαλίζουν διαφάνεια, εγκυρότητα και αξιοπιστία, παρέχει ανοιχτή πρόσβαση σε όλους τους ενδιαφερομένους και αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες πληροφορικής και  επικοινωνιών.

Χαρά και υπερηφάνεια

 «Τα αποτελέσματα, μας δίνουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαπιστώσουμε ότι το ΔΙΕΚ Σύρου προσφέρει σωστή και άρτια Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, καθώς οι καταρτιζόμενοι εξασφαλίζουν τα απαραίτητα προσόντα και τις δεξιότητες που θα τους διευκολύνουν στην επαγγελματική ένταξη στην αγορά εργασίας τοπική ή ευρύτερη και στην κοινωνία της Σύρου», δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» η Διευθύντρια κ. Δήμητρα Τσιόρβα, εκφράζοντας τη χαρά και την υπερηφάνεια της για τις υψηλές επιδόσεις των σπουδαστών, τους οποίους συγχαίρει θερμά για τους «καρπούς» των κόπων τους.

«Η επιτυχία αυτή είναι συλλογική και αποτελεί το επιστέγασμα συστηματικής προσπάθειας που επί μακρόν κατέβαλαν. Τώρα ήρθε η ώρα να δικαιώσει τους κόπους και τις θυσίες στις οποίες υποβλήθηκαν και να σηματοδοτήσει μία νέα αρχή, στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Άξιοι εκπαιδευτές

Παράλληλα, υπογράμμισε πως η επιτυχία των σπουδαστών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στη συντονισμένη προσπάθεια όλων των εκπαιδευτών του ΔΙΕΚ, οι οποίοι είναι κατά κανόνα έμπειροι επαγγελματίες από την τοπική αγορά εργασίας.

 Οι ειδικότητες των εκπαιδευτών είναι σύμφωνες με τις κατά καιρούς λειτουργούσες στο Ινστιτούτο με κυρίαρχες τις σχετικές με τους Η/Υ, Οικονομίας – Διοίκησης, Φαρμακοποιοί, Χημικοί Γιατροί, Νοσηλευτές, Φυσικοθεραπευτές, Στρατιωτικοί, Νηπιαγωγοί, Δάσκαλοι, Βρεφονηπιοκόμοι και τελευταία έμπειροι Μάγειρες - Σεφ και Αρτοποιοί – Ζαχαροπλάστες, Αισθητικοί και Προπονητές.

Οι περισσότεροι από αυτούς παραχωρούν και τους εργαστηριακούς χώρους τους με αποτέλεσμα οι καταρτιζόμενοι να εκπαιδεύονται σε χώρους εργασίας και να εξειδικεύονται κατάλληλα στην ειδικότητα που ακολούθησαν και τελικά να πετυχαίνουν τον στόχο τους λαμβάνοντας το «Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5», που αποτελεί σημαντικό εφόδιο για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Βεβαίωση Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης

Σημειώνεται πως, στους επιτυχόντες και στα δύο μέρη των Εξετάσεων πιστοποίησης (Θεωρητικό και Πρακτικό), θα χορηγηθεί το Δίπλωμα ή Πτυχίο, μετά την ανακοίνωση από τον Οργανισμό της κατάστασης των δικαιούχων Διπλώματος Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5 και Πτυχίου Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 3, αντίστοιχα.

Μετά την ως άνω ανακοίνωση ο ΕΟΠΠΕΠ δύναται να χορηγεί στους δικαιούχους κατόπιν αιτήσεώς τους «Βεβαίωση Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ.», η οποία επέχει θέση Διπλώματος ή Πτυχίου, στην οποία αναγράφεται ο μέσος όρος της βαθμολογίας του Θεωρητικού Μέρους των εξετάσεων. Η εν λόγω Βεβαίωση Πιστοποίησης χορηγείται και μετά την έκδοση και χορήγηση του Διπλώματος ή Πτυχίου, με την υποβολή αίτησης του ενδιαφερόμενου η οποία συνοδεύεται από απόδειξη καταβολής ανταποδοτικού τέλους.

Θα ακολουθήσει άμεσα ανακοίνωση της κατάστασης των δικαιούχων Διπλώματος  Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5 και Πτυχίου Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 3 καθώς και του χρόνου και τόπου παραλαβής των Διπλωμάτων και των Πτυχίων από τους δικαιούχους.

Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, εποπτευόμενο από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων. Διαθέτει τεχνογνωσία και αποτελεί το διάδοχο φορέα της συγχώνευσης του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων (Ε.Ο.Π.Π.), του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης Δομών Διά Βίου Μάθησης (Ε.Κ.Ε.Π.Ι.Σ.) και του Εθνικού Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Κ.Ε.Π.). Κεντρική επιδίωξή του είναι η ουσιαστικότερη σύνδεση της εκπαίδευσης και κατάρτισης με τις αναπτυξιακές ανάγκες της χώρας, η αναβάθμιση των προσόντων του εργατικού δυναμικού, η ενδυνάμωση των προοπτικών απασχόλησης και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Μέσα από την επένδυση στον ενεργό πολίτη, συμβάλλει στην προσπάθεια της πολιτείας για την τόνωση της οικονομίας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, τη δημιουργία αναπτυξιακής προοπτικής, καθώς και τη διαμόρφωση μιας περισσότερο συνεκτικής κοινωνίας.

Την Παρασκευή, 02-02 -2018, στις 18:30 το απόγευμα, η διοίκηση, οι εκπαιδευτές και οι περίπου 100 σπουδαστές του ΔΙΕΚ Σύρου θα κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, ευχόμενοι για ένα χαρούμενο και ειρηνικό Καινούργιο Χρόνο.