Επίσκεψη της Συριανής συγγραφέως Λουκρητίας Δούναβη στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

Ζώσα γλώσσα που αφυπνίζει τις παιδικές ψυχές

Το ζεστό χώρο της Βιβλιοθήκης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, η οποία φέρει το όνομα του Συριανού ποιητή, πεζογράφου, στιχουργού και φίλου της, Μάνου Ελευθερίου, επισκέφτηκε η συγγραφέας Λουκρητία Δούναβη.

Οι μαθητές του Γ1, του Δ1, του Ε2 και του ΣΤ2 είχαν τη χαρά και την τύχη να «ταξιδέψουν» μέσα από τις υπέροχες διηγήσεις και εξιστορήσεις της, αλλά και να ακούσουν από την ίδια ένα αδημοσίευτο διήγημα, που τους συγκίνησε και τους κινητοποίησε να προσφέρουν ζωγραφιές στην προσκεκλημένη του σχολείου.

Τα παιδιά άκουσαν ποίηση αλλά και τα παιδικά βιώματά της από την Άνω Σύρο, που αφορούσαν τόσο σε Αποκριάτικα έθιμα  όσο και στη ζωή σε αλλοτινές εποχές. Δεν έλειψαν φυσικά οι ερωτήσεις των μαθητών προς την κ. Δούναβη για τη συγγραφή, τα βιβλία και την έμπνευση.

Η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου αισθάνεται χαρά και ικανοποίηση για την επιτυχημένη και δημιουργική αυτή συνεύρεση, που επιθυμεί να συνεχιστεί, πρεσβεύοντας πως «η ολόπλευρη ανάπτυξη της Γλώσσας περνάει αναπόδραστα μέσα από την αγάπη για τη λογοτεχνία».