Γονείς και μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης θα μας αφηγηθούν την «Ωραιότερη Ιστορία του Κόσμου»

Δημιουργική συνύπαρξη

Μικροί και μεγάλοι εν δράσει… μπροστά από τις κάμερες, πίσω από τις κάμερες, πάνω στη σκηνή, ακόμα και κάτω από το πράσινο πανί. Οι μαθητές της ΣΤ’ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης και οι γονείς τους ενώνουν τα ταλέντα, το κέφι και τη δημιουργικότητά τους για μία παράσταση – υπερπαραγωγή.

«Η Ωραιότερη Ιστορία του Κόσμου» του Βασίλη Μαυρογεωργίου παρουσιάζεται στις 17 και 18 Μαρτίου 2018 στο Θέατρο Απόλλων, με τη σκηνοθετική υπογραφή της έμπειρης Βέτας Αποστολίδου. Η εκπαιδευτικός της Γ’ Τάξης ανταποκρίθηκε με χαρά στην πρόταση γονέων του σχολείου για την πραγματοποίηση μιας θεατρικής παράστασης με πρωταγωνιστές τα παιδιά της ΣΤ’ Τάξης και guest stars τους γονείς τους. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η συγκέντρωση χρημάτων για τη φετινή εκδρομή τους μέσω μιας πιο δημιουργικής διαδικασίας η οποία ξεφεύγει από συνηθισμένες δράσεις όπως γλυκοπάζαρα και λαχειοφόρες αγορές.

Γονείς… πολυεργαλεία

Για τις ανάγκες του πρότζεκτ, οι γονείς «τσαλακώθηκαν», αναλαμβάνοντας πολλούς και διαφορετικούς ρόλους. Χωρισμένοι σε ομάδες βρήκαν τα αντικείμενα που θα χρησιμοποιηθούν στην παράσταση, επιμελήθηκαν τα κοστούμια και μεταξύ άλλων… πρόβαραν και τα λόγια τους, καθώς κάποιοι εξ’ αυτών θα συνοδεύουν τα παιδιά τους στη σκηνή, δοκιμάζοντας και τις υποκριτικές δυνατότητές τους.

«Με έχει συγκινήσει πολύ η διάθεσή τους να αναλάβουν τα πάντα από τα αντικείμενα και τα κοστούμια, μέχρι την αφίσα και την εκτύπωση», δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» η κ. Αποστολίδου, εξηγώντας πως η όρεξη των γονέων και η συνεργασία τους τόσο μαζί της όσο και με τους μαθητές συνέβαλαν στη δημιουργία μίας ευχάριστης ατμόσφαιρας.

«Κατά τη διάρκεια των προβών, οι οποίες πραγματοποιούνταν τις Κυριακές στο σχολείο, τα παιδιά υποδείκνυαν στους γονείς πώς να πουν τις ατάκες τους και πώς να σταθούν στη σκηνή. Αυτό έχει μεγάλο ενδιαφέρον και αποδεικνύει την εμπειρία που αποκτούν με το πέρασμα του χρόνοι μαθητές, ακολουθώντας όλα όσα έχουν ήδη διδαχθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπαιδευτικός και σκηνοθέτης.

Η παράσταση περιλαμβάνει επίσης προβολή βίντεο, τα οποία γυρίστηκαν στο «green room» της «Κοινής Γνώμης» με την πολύτιμη βοήθεια του Μάριου Βακόνδιου, ο οποίος συνεργάστηκε για δεύτερη φορά με τη Βέτα Αποστολίδου.

Το έργο του Β. Μαυρογεωργίου πραγματεύεται τη συμφιλίωση των εχθρών και τις διαφωνίες ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση. «Το μήνυμα της παράστασης, η οποία πραγματοποιείται με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμμούπολης, είναι ενωτικό και ειρηνικό και πιστεύουμε πως θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων θεατών».