Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τήνου γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου

Της κούκλας τα καμώματα

  • Τρίτη, 17 Απριλίου, 2018 - 06:13

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργάνωσε το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο Τήνου, με θέμα το κουκλοθέατρο συμμετείχαν οι μαθητές της Γ’ και Δ’ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τήνου, συνοδεία των δασκάλων τους Στέλλας Παρασκευά και Ελένης Μινάρδου.

Τα παιδιά δούλεψαν ομαδικά, δημιουργικά και βιωματικά μέσα από γνωστά τους παραμύθια ή δικές τους φανταστικές ιστορίες, κατασκευάζοντας κούκλες-χαρακτήρες, ήρωες των παραμυθιών τους, με ανακυκλώσιμα υλικά. Ξεδίπλωσαν τη φαντασία τους, συνεργάστηκαν με ενθουσιασμό και χάρηκαν τα αποτελέσματα της προσπάθειάς τους, τις αυτοσχέδιες κούκλες τους.                                                          

Έτσι η Ραπουνζέλ και η παρέα της, οι πειρατές κι οι εξωγήινοι, ο Δούρειος ίππος με τους Αχαιούς και τους Τρώες επέστρεψαν με τους δημιουργούς τους στο Σχολείο, περιμένοντας να πάρουν μέρος σε μια παράσταση Κουκλοθέατρου, που μπορεί να διοργανώσουν τα ίδια τα παιδιά γράφοντας τα σχετικά σενάρια και ολοκληρώνοντας τα κατάλληλα σκηνικά.                                                            

Οι υπεύθυνες ευχαρίστησαν θερμά τους διοργανωτές και υπευθύνους του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας, για την ευκαιρία που έδωσαν στους μαθητές να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου.