Επίσκεψη στο εργαστήριο «Φύσις» από την Γ’ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης

  • Τρίτη, 24 Απριλίου, 2018 - 14:27

Την Παρασκευή 20 Απριλίου το εργαστήριο «Φύσις» επισκέφτηκε η Γ’  τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης με την δασκάλα τους κ. Βέτα Αποστολίδου, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Οι Ουρανοί της Ερμούπολης».

Το πρόγραμμα έχει ενταχθεί  στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ιδρύματος Ι.Λάτση «Μαθαίνουμε παρέα». Ένα πρόγραμμα που δίνει την ευκαιρία, στους μαθητές και τις μαθήτριες, να γνωρίσουν τις οροφογραφίες που βρίσκονται στα κτίρια της Ερμούπολης και να μάθουν την ιστορία τους, μέσα από τις επισκέψεις  και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες μέσα στην τάξη, όπως για παράδειγμα ψηφιοποίηση των οροφογραφιών, δημιουργία stencils και διακόσμηση των χώρων του σχολείου, συνεντεύξεις  κ.ά, με τελική δραστηριότητα την παρουσίαση λευκώματος με όλη την ιστορία και συγκεντρωμένο, φωτογραφικό υλικό, των οροφογραφιών της Ερμούπολης.

 

Στο εργαστήριο Φύσις, οι μαθητές και οι μαθήτριες, ξεναγήθηκαν στον χώρο και έμαθαν για την ιστορία του σαπουνιού με άρωμα Λουκούμι και τις πολυτελείς συσκευασίες του με ξεχωριστές οροφογραφίες από αρχοντικά σπίτια του νησιού μας .Παρουσιάστηκε  η ολοκαίνουργια οροφογραφία που θα στολίσει φέτος την συλλογή για το σαπούνι «λουκούμι» και προσφέρθηκε στο καθένα ξεχωριστά μια συσκευασία σαπουνιού, με διαφορετική οροφογραφία.