Άλλη μία διάκριση για την κινηματογραφική ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας

Επιβράβευση των κόπων της

  • Τετάρτη, 9 Μαΐου, 2018 - 06:12

Το βραβείο της «πρωτότυπης ορχηστρικής σύνθεσης» για την ταινία «Ξέδετα Κορδόνια», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της συγγραφέως Κίκας Πουλχερίου, απέσπασε η κινηματογραφική ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας στον 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «cinema διάβασες;».

Αντιπροσωπείες 60 σχολείων από την Ελλάδα και την Κύπρο, που διακρίθηκαν στον φετινό διαγωνισμό, παρέστησαν στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα για να παραλάβουν τα βραβεία τους και να παρουσιάσουν τις κινηματογραφικές δημιουργίες τους.

Σημειώνεται ότι, στην οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού υποβλήθηκαν φέτος: 231 ταινίες μικρού μήκους (μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης και κινουμένου σχεδίου) από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια, 70 κινηματογραφικές αφίσες/εξώφυλλα και 33 πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν βραβεία στις κατηγορίες: ταινίες μυθοπλασίας, ταινίες τεκμηρίωσης, ταινίες κινουμένου σχεδίου, πρωτότυπη μουσική σύνθεση για ταινία, κινηματογραφικές αφίσες, βραβεία «Νοιάζομαι και δρω», βραβεία Κοινού.

Η σύνθεση που συγκίνησε κοινό και Επιτροπή

Ανάμεσα στους μεγάλους νικητές του Διαγωνισμού και το Δημοτικό Σχολείο της Ποσειδωνίας που κάθε χρόνο δίνει το στίγμα του στο διαγωνισμό με μία καινούρια παραγωγή. Το τραγούδι της ταινίας «Ξέδετα Κορδόνια» που δημιουργήθηκε από τη μουσικό Ειρήνη Μυτιληναίου και τα παιδιά της κινηματογραφικής ομάδας συγκίνησαν τόσο την κριτική επιτροπή, όσο και τους θεατές, που είχαν τη χαρά να το ακούσουν από τους ίδιους στο φινάλε την εκδήλωσης.

Για τη σύνθεση της μουσικής, η ομάδα ασχολήθηκε με τη μουσική του κινηματογράφου και προσπάθησε να κατανοήσει το ύφος, τα συναισθήματα και τα μηνύματα της ταινίας. «Η έμπνευση ήρθε αυθόρμητα από τα παιδιά τα οποία με τις φωνούλες τους τραγούδησαν τις ιδέες τους», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μυτιληναίου, καθιστώντας γνωστό πως, το πιο δύσκολο σημείο ήταν να μπορέσουν όλες αυτές οι μουσικές ιδέες να μπουν σε μια αρμονική σειρά, έτσι ώστε να ταιριάξουν με τις σκηνές της ταινίας. Την έμπνευση ολοκλήρωσε η ενορχήστρωση και η εκτέλεση της μουσικής από τα ίδια τα παιδιά στα μεταλλόφωνα σε διαφορετικές ομάδες.

Καταλήγοντας, η μουσικός του σχολείου ευχαρίστησε μεταξύ άλλων τους γονείς των μαθητών και μαθητριών της κινηματογραφικής ομάδας, την υπεύθυνη του project κ. Μαρία Ιωσηφίδου και φυσικά τα παιδιά, που αγκαλιάζουν με ιδιαίτερη αγάπη και ενθουσιασμό κάθε δημιουργική προσπάθεια και διαπρέπουν.