Έκθεση Ζωγραφικής και Παζάρι του Ε.Ε.Ε.ΕΚ ΣΥΡΟΥ

Οι «καρποί» μιας δημιουργικής χρονιάς

Η φαντασία, η δημιουργικότητα και η ανεπτυγμένη καλλιτεχνική φύση των μαθητών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Σύρου «καθρεφτίστηκαν» στο ετήσιο παζάρι του σχολείου, στην Πλατεία Μιαούλη.

Έργα ζωγραφικής με διάφορες τεχνικές (κολλάζ, ψηφιδωτό), ζωγραφισμένες πάνινες τσάντες για ψώνια και ζωγραφισμένες πέτρες pres papier ήταν μερικές από τις δημιουργίες του φετινού Εργαστηρίου Χειροτεχνίας.

Το διήμερο παζάρι περιελάμβανε, επίσης, καρφίτσες με παιδικά σχέδια, καρφίτσες με vintage ταξιδιωτικές αφίσες σε σμίκρυνση από τις δεκαετίες του 1920, 1930, 1940, 1950, κρεμαστά με διάφορα υλικά από ανακυκλωμένα faux bijoux, κρεμαστά από αυτοσκλυρηνόμενο πηλό, σκουλαρίκια με διαφορετικά υλικά με επάργυρο αντιαλλεργικό κρέμασμα, γλαστράκια με ζωγραφισμένους πέτρινους κάκτους, ζωγραφισμένους σελιδοδείκτες, διάφορα διακοσμητικά και πολλά άλλα.

«Δίνουμε μεγάλη σημασία στην ανακύκλωση από υλικά της φύσης ή οτιδήποτε άλλο υλικό βρίσκουμε» δήλωσε ο Εκπαιδευτικός Τέχνης Νίκος Αναγνωστόπουλος, σημειώνοντας πως μέσα από την ενασχόληση με την τέχνη, οι μαθητές εκφράζονται δημιουργικά και αναπτύσσουν συναισθηματικές, πνευματικές, νοητικές και άλλες δεξιότητες.

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Σύρου διαθέτει φέτος μαθητές, ενώ το επόμενο διδακτικό έτος θα υποδεχτεί νέα παιδιά από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης.

Ετικέτες: