Παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Απόδραση στη Γνώση» της Γ’ Τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης

Το 1ο Escape Room από μαθητές για μαθητές

Τόπο μάθησης, γνώσης και ψυχαγωγίας για τους μικρούς επισκέπτες της Παιδικής Βιβλιοθήκης Σύρου – Ερμούπολης, που είχαν την ευκαιρία να λύσουν γρίφους και να βοηθήσουν τον Ηρακλή να βρει ξανά το χαμένο του ρόπαλο, αποτέλεσε για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες το πρώτο δωμάτιο απόδρασης, αποκλειστικά φτιαγμένο από παιδιά για παιδιά.

Το πρόγραμμα «Απόδραση στη Γνώση» υλοποιήθηκε από την Γ’ Τάξη του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Νεκτάριο Φαρασόπουλο και χρηματοδοτήθηκε από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Κατά τη διάρκεια της πολύμηνης δράσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες σχεδίασαν και κατασκεύασαν το escape room, διαμόρφωσαν τον χώρο, τον στόλισαν με υπέροχες ζωγραφιές και έφτιαξαν τους γρίφους, με τη βοήθεια παιδιών από σχολεία του εξωτερικού, μέσω ενός ευρωπαϊκού προγράμματος.

Το «Δωμάτιο» λειτούργησε από την Πέμπτη 7 έως και την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018, προκαλώντας το μεγάλο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, οι οποίοι εξερεύνησαν τους χώρους και αποκάλυψαν τα μυστικά τους, φτάνοντας μέχρι το τέλος.

Πολύτιμη η χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Λάτση

«Υπήρχε ενθουσιασμός τόσο από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Τάξης μας οι οποίοι είδαν, μετά από τόσους μήνες, να παίρνει σάρκα και οστά η προσπάθειά τους, όσο και από τα παιδιά του νησιού που ήρθαν, πέρασαν καλά, διασκέδασαν, έμαθαν και έπαιξαν», δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» ο κ. Φαρασόπουλος, υπογραμμίζοντας την πολύτιμη βοήθεια του Ιδρύματος Λάτση για την υλοποίηση του συγκεκριμένου project. «Οι ιδέες πάντα είναι καλές και χρήσιμες, αλλά αν δεν έχεις και την ανάλογη υλική υποστήριξη, δύσκολα μπορείς να τα φέρεις εις πέρας. Επομένως τα χρήματα από το Ίδρυμα Λάτση μας βοήθησαν να υλοποιήσουμε το έργο», πρόσθεσε.

Βασικός πυλώνας υπήρξε και η Παιδική Βιβλιοθήκη Σύρου – Ερμούπολης, η οποία φιλοξένησε τη δράση στο χώρο της. Αξίζει δε να σημειωθεί πως, το πρόγραμμα παρουσιάστηκε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης ενώπιον γονέων και μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Βιβλιοθηκών, Μαρίζα Αγγελοπούλου.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’ αυτή τη δουλειά. Την απολαύσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Τα λάθη που κάναμε τα διορθώσαμε, ξαναπροσπαθήσαμε, οπότε ήταν μια πολύ όμορφη και δημιουργική χρονιά», σημείωσε ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός, καθιστώντας γνωστή τη σκέψη του για συνέχιση της δράσης και το επόμενο διδακτικό έτος.

«Ο χώρος στην Παιδική Βιβλιοθήκη έχει διαμορφωθεί και είναι κρίμα να πάει χαμένος. Επιπλέον, υπάρχει ενδιαφέρον και από τους αρμόδιους, επομένους, μπορούμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο», κατέληξε ο κ. Φαρασόπουλος.