Σύμπραξη Ειδικού και 6ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης

Η ομορφιά της γνώσης μέσα από συμπράξεις

  • Τρίτη, 12 Ιουνίου, 2018 - 06:23

Δε θα μπορούσε να κλείσει πιο όμορφα η φετινή σχολική χρονιά για το Ειδικό Δημοτικό, αλλά και για τους μαθητές/τριες της Α΄ και της Γ΄ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, παρά με την  παρουσίαση της έκθεσης των έργων της σύμπραξης που πραγματοποιήθηκε καθ’ όλη τη σχολική χρονιά 2017-18. Στο χώρο του Γυμναστηρίου του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου θα εκτεθούν οι δημιουργίες  των μαθητών/τριών των δύο σχολικών μονάδων, την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 στις 20:30. Η σύμπραξη των δύο σχολείων τείνει να καθιερωθεί πια, με τους μαθητές/τριες  να πρωταγωνιστούν και να συνεργάζονται μαθαίνοντας ο ένας μέσα από τον άλλον.

Φέτος παρόλο που η θεματολογία της σύμπραξης ήταν απαιτητική, οι μαθητές/τριες καθοδήγησαν και βρήκαν λύσεις. Μέσα από την Τέχνη και την εμπλοκή των μαθητών /τριών σε κοινές διδασκαλίες μαθημάτων, έγινε προσπάθεια να ανακαλυφθεί ο τρόπος με τον οποίο ο καθένας βλέπει τον εαυτό του, αλλά και το πώς θα ήθελε να τον δει σε μία άλλη πραγματικότητα. Ήταν μια καλή ευκαιρία να διαπιστωθεί από τα παιδιά πώς τα βλέπουν και τα αντιμετωπίζουν οι συμμαθητές/τριές τους. Έτσι λοιπόν, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με πινέλα και  μπογιές δημιούργησαν, σε ομάδες, μια σειρά από έργα, στα οποία παρουσιάζουν τους εαυτούς τους.

Αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας ήταν και η δημιουργία μιας ταινίας stop motion animation, στην οποία παρουσιάζονται όλα αυτά που διδάχτηκαν οι μαθητές/τριες των δύο σχολείων από την μεταξύ τους συνεργασία καθ’ όλη τη σχολική χρονιά. Έννοιες όπως ο σεβασμός, η συνεργασία, η αλληλοβοήθεια, η συγχώρεση και πολλές ακόμα έγιναν βίωμα για τους μαθητές/τριες και  τους εκπαιδευτικούς.  

Μόνο συμμετέχοντας σε τέτοιου είδους προγράμματα μπορεί κάποιος να βιώσει τα οφέλη μιας τόσο συναρπαστικής συνάντησης. Ραντεβού για την επόμενη χρονιά με νέες ιδέες και διδακτικές εμπειρίες!