Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου

Με «καραβάκι» τους την τέχνη του δρόμου

  • Τρίτη, 12 Ιουνίου, 2018 - 06:13

Μαθητές  του Λυκείου του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ Σύρου, μέλη της ομάδας ψυχοκοινωνικής στήριξης που λειτούργησε καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους από την ψυχολόγο και τον κοινωνικό λειτουργό, έκλεισαν το φετινό κύκλο της, δημιουργώντας ένα γκράφιτι στο σχολείο τους.

Το έργο δημιουργήθηκε παρουσία πέντε μαθητών και των δυο εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στην ομάδα. Καθοριστικής σημασίας ήταν η παρουσία, η συμβολή και η καθοδήγηση του Πάρι Ξυνταριανού Τσιροπινά, απόφοιτου του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, υποψήφιου διδάκτορα και street artist, χωρίς τον οποίο δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτή η δράση.

Πέρα από το αδιαμφισβήτητα καλαίσθητο αποτέλεσμα του graffiti,  το οποίο στόλισε τον τοίχο της εισόδου του σχολείου και του προαύλιου χώρου, ακόμα μεγαλύτερη αξία έχουν οι ώρες που αφιέρωσαν μαθητές και εκπαιδευτικοί, δημιουργώντας από κοινού ένα έργο με πολύ μεράκι και όρεξη.

Στη δράση έλαβαν μέρος οι μαθητές Βαγγελίτσα Ξαγοράρη, Νίκος Πρέκας, Αντώνης Σκορδίλης, Λευτέρης Σφακιανάκης, Δημήτρης Ψαραδέλλης και οι εκπαιδευτικοί Κώστας Γεροδιάκομος και Δέσποινα Ματσίκα, οι οποίοι εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους τόσο στον Πάρι Ξυνταριανό για τη στήριξη και την αγάπη με την οποία αγκάλιασε το εγχείρημά τους.