Πειρατές «μπερδεύτηκαν» στο Αερόστατο, που με αγάπη από μόνο του φουσκώνει

Ο πιο σπουδαίος θησαυρός

«Απόβαση» στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρούσσων έκαναν Πειρατές, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής γιορτής του Βρεφονηπιακού Σταθμού «Αερόστατο».

Επτά πειρατές έμαθαν ότι σε ένα νησί βρίσκεται ο πιο σπουδαίος θησαυρός. Έτσι, ταξίδεψαν ως εκεί και συνάντησαν αρχικά έναν ψαρά. Τον ρώτησαν, αλλά εκείνος τους έστειλε σε όλους τους κατοίκους. Στο δρόμο τους συνάντησαν καβουράκια, κοχύλια, χταπόδια, θαλάσσιες χελώνες και γοργόνες. Κανένας δεν είχε το θησαυρό… όμως όλοι είχαν να τους δώσουν ένα χαρτί. Με το πάθος και τις φωνές τους, οι πειρατές ξύπνησαν τις Γοργόνες, οι οποίες αναπαύονταν, απολογήθηκαν για τη συμπεριφορά τους και όλοι μαζί χόρεψαν το τραγούδι της συγγνώμης. Στο τέλος, ο ψαράς τους πρότεινε να ενώσουν τα χαρτιά τους και θα βρουν το θησαυρό. Τότε, σχηματίστηκε η λέξη φιλία, γιατί αυτή ήταν ο πιο σπουδαίος θησαυρός. Μικροί και μεγάλοι γιόρτασαν αυτή τη μεγάλη «ανακάλυψη», χορεύοντας και τραγουδώντας το τραγούδι του Αερόστατου, σε στίχους Θεανούς Κωνσταντού και σύνθεση Ελπίδας Γαδ. Την ενορχήστρωση του τραγουδιού έκαναν η Λένα Χατζηγρηγορίου και ο Δημήτρης Κοντιζάς.

Διάχυτη συγκίνηση

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικών στα παιδιά που μεγάλωσαν και ανοίγουν τα «φτερά» τους για το νηπιαγωγείο. Η υπεύθυνη του Σταθμού, Χριστίνα Πρίντεζη μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους μία μικρή ιστορία για ένα ξεχωριστό παιδί που πήγε στο «Αερόστατο» τον Οκτώβριο του 2016 και που, παρ’ όλες τις ιδιαιτερότητές του, έχει κάνει τρομερά βήματα εξέλιξης. «Αυτό το παιδί μας έχει κάνει καλύτερους ανθρώπους, μας δίδαξε πολλά, αλλά βοήθησε και τα αλλά παιδιά να μάθουν να δέχονται και να σέβονται τον άλλον, όπως είναι», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Πρίντεζη. «Αυτό το παιδί μας έδωσε την ευκαιρία να κάνουμε πράξη την πραγματική συνεκπαίδευση, όπου όλα τα παιδιά, έχοντας ίσα δικαιώματα, φοιτούν στο γενικό σχολείο».

Ακολούθησε μικρό κέρασμα και παγωτό, ενώ οι επισκέπτες είχαν επίσης την ευκαιρία να θαυμάσουν μία μικρή έκθεση με κατασκευές και Δραστηριότητες με θέμα τη θάλασσα.

Ετικέτες: