Τελετή λήξης της χρονιάς για τον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου “Στην παλάμη του Θεού”

Αγαπημένοι μικροί... ήρωες αποχαιρέτησαν το σχολείο

  • Τρίτη, 19 Ιουνίου, 2018 - 06:16

Μικρά τρελομαγειράκια, όμορφες κουκουβάγιες, καθώς και άλλοι πολλοί ξεχωριστοί πρωταγωνιστές των ιστοριών που “έπλασαν” τα νήπια του Παιδικού Σταθμού και το Νηπιαγωγείο της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, “ζωντάνεψαν” στο προαύλιο του συγκροτήματος της “Παλάμης του Θεού”, το απόγευμα της Δευτέρας, οπότε και πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης της φετινής χρονιάς.

Γονείς, συγγενείς και παιδαγωγικό προσωπικό που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής της Αγίας Βαρβάρας στο Κίνι, απόλαυσαν το ανεξάντλητο ταλέντο των μικρών παιδιών, στο πλαίσιο μίας όμορφης γιορτής που προετοίμασαν με μεράκι, προκειμένου να καλωσορίσουν επίσημα το καλοκαίρι και να κάνουν μικρή παύση μέχρι την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Μία ακόμη πλούσια χρονιά σε γνώση και δραστηριότητες

Η εκδήλωση λήξης του σχολικού έτους ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του διευθυντή των δομών, Πρωτοπρ. π. Φλαβιανού Αλμπέσκου, ο οποίος καλωσόρισε τους γονείς, ευχαριστώντας τους για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο έργο που αναπτύσσεται καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, τόσο στον Παιδικό Σταθμό, όσο και στο Νηπιαγωγείο της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ένα ακόμη έτος έκλεισε, γεμάτο από γνώση και παιχνίδι για τα μικρά παιδιά, όπως επίσης και από δημιουργικές δραστηριότητες, που στο σύνολό τους στόχευσαν στην πνευματική καλλιέργεια των λιλιπούτειων νηπίων, αλλά και στην ανάπτυξη της φαντασίας τους, όπως και στην “καλλιέργεια” και απόκτηση σημαντικών εφοδίων κατά τη διάρκεια της προσχολικής αγωγής που λαμβάνουν. Ο διευθυντής των δομών, δεν παρέλειψε όχι μόνον να χειροκροτήσει τα μικρά παιδιά, απολαμβάνοντας τη γιορτή τους, αλλά να ευχαριστήσει και το προσωπικό του σχολείου και τους γονείς για την άριστη συνεργασία και τη στήριξη της λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου.

Σημειώνεται πως, στη γιορτή δεν έδωσε το “παρών” ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος Β΄, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων εκτός Σύρου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράστηκαν και προς την ηγουμένη της Ι.Μ. της Αγίας Βαρβάρας λόγω της παραχώρησης των χώρων, στους οποίους καθημερινά απολάμβαναν την εποικοδομητική παραμονή τους τα παιδιά.

Toνίζεται πως του χρόνου συμπληρώνονται 15 χρόνια από τη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου.