Αμφισβητεί ο Δήμος Μυκόνου τα στοιχεία του ΥΠΕΚΑ

«Κονταρομαχία» για την πρωτιά της ανακύκλωσης

  • Τετάρτη, 5 Ιουνίου, 2013 - 06:00

«Ερίζουν» οι Δήμοι Σύρου-Ερμούπολης και Μυκόνου σχετικά με το ποιο από τα δύο νησιά κατέχει τα σκήπτρα στον τομέα της ανακύκλωσης.

Με ανακοίνωσή του ακριβώς την ημέρα της βράβευσης του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις επιδόσεις του στην ανακύκλωση, ο Δήμος Μυκόνου ενημερώνει ότι το νησί είναι πρώτο στην ανακύκλωση, καλώντας κατοίκους και επαγγελματίες του νησιού να συνεργαστούν με τον Δήμο ώστε να επιτύχουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και να διατηρήσουν τη Μύκονο στην πρώτη θέση.

Σύρος ή Μύκονος;

Είχε, πάντως, προηγηθεί επιστολή του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος τον περασμένο μήνα προς τον Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, Γιάννη Δεκαβάλλα, με την οποίο καθιστούσε γνωστό ότι, βάσει των στοιχείων του Υπουργείου, η Σύρος προκρίνεται μεταξύ των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης που θα βραβευτούν για τις υψηλότερες κατά κεφαλήν επιδόσεις τους στην ανακύκλωση, με τη βράβευση να λαμβάνει χώρα χθες το πρωί στο Αμφιθέατρο του ΥΠΕΚΑ με την παρουσία εκπροσώπων του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης.

Διπλασιασμός των ανακυκλούμενων στη Μύκονο

Βάσει των στοιχείων του Δήμου Μυκόνου, όμως, το 2012 συγκεντρώθηκαν και ανακυκλώθηκαν στο νησί περίπου 3.500 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών, που, όπως σημειώνεται, «κατατάσσουν την Μύκονο πρώτη, κατ’ αναλογία, πανελλαδικά στην ανακυκλωτική συγκομιδή και αποκομιδή». Ταυτόχρονα, τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2013 από τους μπλε κάδους του νησιού συλλέχθηκαν 265,46 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών, δηλαδή 132 τόνοι περισσότεροι από το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς.

Σύμφωνα με τον Δήμο Μυκόνου, ο διπλασιασμός της συγκομιδής οφείλεται στις συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης αλλά και στη συνεχή προμήθεια κάδων και εξοπλισμού ώστε να γίνεται ταχύτερη και καλύτερη συγκομιδή. Σύντομα, μάλιστα, θα διανεμηθούν στο νησί οι νέοι κάδοι που προμηθεύτηκε ο Δήμος. Αυτήν την περίοδο τα ανακυκλώσιμα υλικά μεταφέρονται από τη Μύκονο με ειδικό ναυλωμένο πλοίο δύο φορές την εβδομάδα.


Σχόλια

ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΔΟΜΕΝΙΚΟΣ Τετ, 5 Ιουν. 2013 - 16:16

Αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος όπως θέλουν να την παρουσιάζουν. Υπάρχει και η ΑΛΛΗ η πραγματική….. σε λίγες μέρες!