Mνημόνιο συνεργασίας

μεταξύ ΛΣ –ΕΛ.ΑΚΤ και Χαμόγελου του Παιδιού
  • Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου, 2017 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 18 Ιαν. 2017 - 7:26

Η επικαιροποίηση  του μνημονίου συνεργασίας που υφίσταται μεταξύ του Λιμενικού Σώματος -  Ελληνικής Ακτοφυλακής και του  Εθελοντικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, έγινε σήμερα σε συνάντηση που είχαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο ΓΓ του Υπουργείου Γιάννης Θεοτοκάς  και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος ΛΣ  Σταμάτης Ράπτης  με τον πρόεδρο του Οργανισμού, Κώστα Γιαννόπουλο.

Ο κ. Κουρουμπλής επισήμανε τις καλές σχέσεις και την παραδοσιακά πολύ καλή συνεργασία που έχει το Λιμενικό Σώμα με “To Χαμόγελο του Παιδιού”, αλλά κυρίως τη διάθεση του κ. Κώστα Γιαννόπουλου να προσφέρει κοινωνικό έργο.  Ζήτησε η  σχέση συνεργασίας να συνεχιστεί και να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο ποιοτικά. Τόνισε ότι αυτό είναι το ζητούμενο σε εποχές κρίσης, όπως οι κρίσεις που γνωρίζει σήμερα η χώρα με πρώτη την οικονομική και την κοινωνική, συνθήκες που γεννούν πόνο, φτώχεια και απελπισία. Αντίδοτο σε αυτές, είπε ο κ. Κουρουμπλής είναι κοινωνικοί θεσμοί που συμπεριφέρονται όπως “Tο Χαμόγελο του Παιδιού” :  «Είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Από κοινού δράση της Πολιτείας και των κοινωνικών θεσμών για να καταθέσουμε ότι μπορούμε, ώστε οι συμπράξεις μας να ομορφαίνουν τελικώς τη ζωή», κατέληξε ο Υπουργός Ναυτιλίας.

Ο  Πρόεδρος του Οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος ευχαρίστησε τον Υπουργό για τη συνάντηση και κατέθεσε τις πιο πρόσφατες Check Lists, που αναρτώνται στις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές, ώστε να διευκολύνονται οι λιμενικές υπηρεσίες σε περιπτώσεις  εξαφάνισης ανηλίκων. Κατέθεσε επίσης νέο εύχρηστο φυλλάδιο σε επτά γλώσσες, που μπορούν να δίνουν οι υπηρεσίες σε πρόσφυγες, κυρίως νεαρής ηλικίας, για να διευκολύνεται η επαφή τους με τις Αρχές, ακόμα και μέσω τρίτων (ευρωπαϊκοί  ή ελληνικοί κοινωνικοί θεσμοί και υπηρεσίες, όπως “Tο Χαμόγελο του Παιδιού”). Ιδιαίτερα τόνισε τον συμπληρωματικό ρόλο του Χαμόγελου του Παιδιού στις κρατικές κοινωνικές υπηρεσίες.

Ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε σε μία προσφορά που υπάρχει για να ενταχθεί στις ελληνικές υπηρεσίες (ΕΚΑΒ), ειδικό ασθενοφόρο σκάφος παντός καιρού  που θα επιτρέπει την μεταφορά, αλλά και την περίθαλψη, σε επίπεδο ΜΕΘ, ασθενών από μικρά νησιά σε νησιά με νοσοκομεία και ζήτησε από το Λιμενικό Σώμα να εξετάσει ενδεχόμενο πλαίσιο συνεργασίας. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο πόσο αξιόλογα είναι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.