Οριζόντια παράταση υποβολής αντιρρήσεων για τους Δασικούς Χάρτες

  • Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου, 2018 - 06:13

Με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες έως τις 30 Μαΐου 2018.

Η ρύθμιση είναι οριζόντια και αφορά τόσο τους κατοίκους εσωτερικού όσο και τους κατοίκους εξωτερικού.

Η ρύθμιση αφορά στους αναρτημένους δασικούς χάρτες και της περιοχής των Κυκλάδων, των οποίων η ανάρτηση έγινε στις17-11-2017 και για την οποία η έως σήμερα καταληκτική ημερομηνία υποβολής αντιρρήσεων ήταν μέχρι τις 15-03-2018 και πλέον παρατείνεται έως τις 30 Μαΐου 2018.

Με τη ρύθμιση δίνεται περισσότερος χρόνος στους πολίτες για να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία  που έχουν νομοθετηθεί κατά την προηγούμενη διαδικασία ανάρτησης όπως, ηλεκτρονική υποβολή αντίρρησης, αίτηση πρόδηλου σφάλματος, αίτηση εξαγοράς ή χρήσης έκτασης δασικού χαρακτήρα για γεωργική καλλιέργεια.

Ο βασικός λόγος που δίνεται αυτή η παράταση είναι η μη ανταπόκριση των δήμων όσον αφορά την υποχρέωσή τους να οριοθετήσουν τους οικισμούς και τις οικιστικές πυκνώσεις και να διασφαλίσουν το δικαίωμα μη υποβολής αντίρρησης των πολιτών.

 

 

Ετικέτες: