Η Ελλάδα ως κορυφαίος προορισμός για Τουρισμό Υγείας

  • Παρασκευή, 15 Ιουνίου, 2018 - 06:22

Την Ελλάδα ως κορυφαίο προορισμό για Τουρισμό Υγείας παρουσίασε ο Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γ.Τζιάλλας στην ημερίδα του του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας (IHTC) στο Λος Άντζελες.

O Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Τζιάλλας, συμμετείχε στην ημερίδα για τον τουρισμό υγείας της Ελλάδας και τις ευοίωνες προοπτικές του, που πραγματοποιήθηκε στο Λος Αντζελες των ΗΠΑ από το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας (IHTC) και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών, με στόχο τη δημιουργία νέων συνεργασιών στην αμερικανική τουριστική αγορά και την προώθηση της Ελλάδας ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού για τουρισμό υγείας.

Ο κ. Τζιάλλας παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας τα οποία συνοψίζονται στους ακόλουθους τομείς:

- Την παροχή υψηλής ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές σε σύγκριση με άλλες αναπτυγμένες χώρες

- Την υψηλού επιπέδου επιστημονικό δυναμικό και υποδομές

- Την ανάδειξη του εξαιρετικού κλίματος της Ελλάδας και της φυσικής ομορφιάς των προορισμών της

- Την προώθηση των δεκάδων αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών και κέντρων θαλασσοθεραπείας ανά την Ελλάδα

Ενώ, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε κορυφαίο προορισμό τουρισμού υγείας και ευεξίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αναφερόμενος στο νέο θεσμικό πλαίσιο του ιαματικού τουρισμού που διαμόρφωσε το Υπουργείο Τουρισμού και επέτρεψε την αναγνώριση δεκάδων αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών ανά την Ελλάδα και την ανάπτυξη νέων, ανακοίνωσε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ που θα προσφέρει τη δυνατότητα στους δήμους να αξιοποιήσουν τους ιαματικούς τους πόρους.

Επιπλέον, έκανε λόγο για το νέο θεσμικό πλαίσιο ανάπτυξης των θεματικών τουριστικών προϊόντων της Ελλάδας, όπου βρίσκεται ως τις 27 Ιουνίου σε δημόσια διαβούλευση και ο τουρισμός υγείας αποτελεί βασικό άξονα ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού, καθώς έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί σημαντικές οικονομικές και αναπτυξιακές προεκτάσεις για τις τοπικές κοινωνίες.

Ακόμη, ο κ.Τζιάλλας παραβρέθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Λος Άντζελες, κ. Γρηγόρης Καραχάλιος στο πλαίσιο της ημερίδας του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας (IHTC) και πραγματοποίησε συνάντηση μαζί του.