Σχετικά με την τροπολογία στη Βουλή για το Νεώριο

Ν. Συρμαλένιος: "Ομολογία του εμπαιγμού των εργαζομένων"

Σε σχέση με την τροπολογία που ψηφίστηκε σήμερα ομόφωνα στη Βουλή, με την οποία ανοίγει επιτέλους η δυνατότητα να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους του Νεωρίου, ο Νίκος Συρμαλένιος δήλωσε τα ακόλουθα:

"Για τρίτη φορά μέσα σ/ ένα χρόνο ήλθε προς ψήφιση στη βουλή τροπολογία που αφορά το Νεώριο. Το γεγονός και μόνο ότι ήλθε και πάλι εσπευσμένα από τον κ. Ρήγα τροπολογία, επιβεβαιώνει πανηγυρικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που επίμονα ζητούσε να διασφαλιστεί η κατά προτεραιότητα πληρωμή των εργαζομένων, κάτι που δεν έγινε, με αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει παρών στις δύο προηγούμενες τροπολογίες.

Ο κ. Ρήγας και ο κ. Βρούτσης, θα πρέπει να απολογηθούν γιατί, παρά τα εκατομμύρια που εξασφάλισε η εργοδοσία του ναυπηγείου όλο αυτό το διάστημα, μόνο ψίχουλα δόθηκαν στους εργαζόμενους, τη στιγμή που τα οφειλόμενα προς αυτούς είναι συνολικά περίπου έξι μήνες αποδοχές και δύο χρόνια υπερωρίες.

Αντί λοιπόν ο κ. Ρήγας να συκοφαντεί με άθλιο τρόπο τον ΣΥΡΙΖΑ, ισχυριζόμενος ότι θέλει να κλείσει το Νεώριο και όλες τις βιομηχανικές μονάδες της χώρας, για να εξαργυρώσει σε ψήφους την απελπισία των ανθρώπων, ας δώσει εξηγήσεις γιατί η συγκυβέρνηση δεν εξασφάλισε εδώ και ένα χρόνο από την πρώτη τροπολογία, την πληρωμή των εργαζομένων, εξωθώντας τους σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Εκείνο που τώρα έχει σημασία, είναι επιτέλους να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να διασφαλιστεί μια πορεία ανάκαμψης του Νεωρίου στα πλαίσια μιας επεξεργασμένης εθνικής πολιτικής για την ναυπηγοεπισκευή, κάτι που χρόνια τώρα έχει εγκαταλειφθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη εργάζεται εντατικά προς μια τέτοια κατεύθυνση, που άλλωστε αποτελεί και συστατικό στοιχείο της προγραμματικής μας πρότασης και θα παρακολουθεί στενά το θέμα μέχρι την τελική αποπληρωμή των εργαζομένων".