Υπεγράφησαν οι συμβάσεις της Α΄ φάσης της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων

Πράσινο φως για την υλοποίηση της Α΄ φάσης της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων με την ηπειρωτική Ελλάδα άναψε το μεσημέρι της Τετάρτης με την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων για το σημαντικό έργο προϋπολογισμού 240 εκατ. ευρώ που θα εξοικονομήσει 100 εκατ. ευρώ ετησίως. 

Όπως είχε αναφέρει η "Κοινή Γνώμη" σε σχετικό χθεσινό αναλυτικό άρθρο της, πρόκειται για μία θετική εξέλιξη που φαίνεται πως δρομολογήθηκε μετά από έναν πολυετή αγώνα και "έρχτεται να δώσει αυξημένη αξιοπιστία στην τροφοδότηση των νησιών με ηλεκτρική ενέργεια, ενώ παράλληλα θα βοηθήσει στη μείωση των ρύπων από τους τοπικούς υποσταθμούς και τη γενικότερη μείωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ μέσω των τελών για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, αφού το έργο θα συμβάλλει στη μείωση του ενεργειακού κόστους της χώρας". 

Στην εκδήλωση του ΑΔΜΗΕ που ξεκίνησε νωρίς το πρωί στην Αθήνα έδωσε το παρών και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος. 

Οι συμβάσεις υπογράφτηκαν μεταξύ του Ανεξάρτητου Διαχειρηστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) Α.Ε. και των μειοδότριων εταιριών για την ανάθεση και των τελευταίων επιμέρους έργων, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες για το εγχείρημα της υποβρύχιας καλωδιακής ηλεκτρικής διασύνδεσης των νησιών των Κυκλάδων με τον υποσταθμό του Λαυρίου. 

Φωτό: Προσωπική σελίδα του Περιφερειάρχη στο facebook.