" Ψήφος εμπιστοσύνης για τη χώρα"

  • Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου, 2014 - 13:47

Τους λόγους για τους οποίους ζητήθηκε ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ανέλυσε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια.

 Αυτή η ψήφος εμπιστοσύνης δεν είναι προς την κυβέρνηση, είναι ψήφος εμπιστοσύνης για τη χώρα, για τις προσπάθειες που έκανε  ο ελληνικός λαός είπε, προσθέτοντας ότι η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει με βάση τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Κατηγόρησε τον  ΣΥΡΙΖΑ, ότι με την πολιτική του «άρπα κόλλα», δημιούργησε μία επικίνδυνη για την χώρα κατάσταση και χαρακτήρισε «καινοφανή» τον όρο που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Δραγασάκης περί «απόσυρσης χρέους».

Διερωτήθηκε ποιο μοντέλο ανάπτυξης προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού εκτός από την πολυφωνία δεν υπάρχει κανένα σοβαρό έρεισμα στις οικονομικές του προτάσεις  και ρώτησε «που κάθισε η μπίλια αυτή την εβδομάδα».

Σχολιάζοντας τις αναφορές του Γιάννη Δραγασάκη περί έξωθεν παρεμβάσεων και για τροπολογίες που ακυρώνουν τους νόμους του κράτους,  τις χαρακτήρισε «απαράδεκτες» και «προσβλητικές» για τη Βουλή και είπε προς τον αντιπρόεδρο της Βουλής: «Είναι απαράδεκτο να λασπολογείτε εναντίον των συναδέλφων σας». «Τι εννοείτε με τις τροπολογίες; Δηλαδή εσείς που δεν ψηφίσατε το νόμο για άνοιγμα των λογαριασμών και τους οικονομικούς εισαγγελείς το κάνατε για να καλύψετε τους κομματικούς σας φίλους».

Τέλος για το ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι  έχουμε κυριολεκτικά περάσει μέσα από την κόλαση. Αλλά έχουμε πάρει μία απόφαση χωρίς να υπολογίζουμε  σε καμία περίπτωση το πολιτικό κόστος και παραμένουμε αταλάντευτοι σε ένα και μόνο στόχο που είναι η έξοδος της χώρας από την κρίση.
 

Ετικέτες: