Νέο αφιέρωμα στο νησί της Σύρου

Πολωνικό κανάλι εξυμνεί την πρωτεύουσα των Κυκλάδων

Όλο και μεγαλύτερη απήχηση στο εξωτερικό γνωρίζει η Πρωτεύουσα των Κυκλάδων, η οποία μέχρι πριν μερικά χρόνια είχε υποπέσει σε βαριά τουριστική λήθη.

Μέσα από νέες πρωτοβουλίες που πραγματοποιούνται, όπως και χάρη στην φιλοξενία και την ορθή αξιοποίηση των ιδιαίτερων φυσικών και πολιτισμικών της στοιχείων, το νησί κατάφερα να κερδίσει το χαμένο έδαφος στον τομέα του τουρισμού. Ολοένα και αυξάνονται τα αφιερώματα για την αρχοντική Σύρο, στην οποία αναδεικνύεται η συνύπαρξη δυο διαφορετικών κόσμων που αποτελεί το μυστικό συστατικό της μυστήριας ιδιαιτερότητάς της. Δημοσιογράφοι και πρόσωπα με σημαντικό κύρος καταφθάνουν στον τόπο εντός των τελευταίων ετών με σκοπό να γνωρίσουν και να γοητευτούν από τον μοναδικό χαρακτήρα της Πρωτεύουσας του κυκλαδίτικου συμπλέγματος.

Η Σύρος στην Πολωνία

Σε μια ανοδική πορεία έχει ενταχθεί πλέον η φήμη και η τουριστική αποκατάσταση του νησιού. Η μοναδικότητα της ιδιόμορφης ομορφιάς της σε συνάρτηση με την φιλική φιλοξενία των κατοίκων της Σύρου, κέρδισε τις εντυπώσεις, προκαλώντας παράλληλα το έντονο γαστρονομικό ενδιαφέρον. Το εξαιρετικό αφιέρωμα για το νησί της Σύρας πραγματοποίησε το πολωνικό κανάλι TVP, το οποίο επισκέφθηκε τον τόπο τον περασμένο Απρίλιο κατά την πασχαλινή περίοδο. Με την εξαίρετη συνεργασία των αρμόδιων τουριστικών φορέων του νησιού και καθοριστική την δράση της Ένωσης Ξενοδόχων Σύρου, η συνεργασία στέφθηκε με επιτυχία καθώς το νησί κατάφερε να προβάλλει τα στοιχεία του πολιτισμού και της ιστορίας του στο εξωτερικό.

Σύμφωνα και με παλαιότερα δημοσιεύματα, σκοπός της επίσκεψης του συνεργείου της εκπομπής αποτέλεσε η πραγματοποίηση γυρισμάτων εντός των πλαισίων ενός τουριστικού οδοιπορικού, τα οποία θα αποσκοπούσαν στην ανάδειξη των τουριστικών στοιχείων και των πλεονεκτημάτων του νησιού και παράλληλα στην προβολή τους στην Πολωνική τηλεόραση. Με επικεφαλής τον κ. Θεόφιλο Βαφείδη, ο οποίος αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς Έλληνες σεφ στην Πολωνία που παρουσιάζει δική του εκπομπή συνεχώς μεταδιδόμενη τα τελευταία έξι χρόνια, το νησί επιτύγχανε να προβάλει εξίσου και την γαστρονομική του πτυχή. Συγκεκριμένα, το αφιέρωμα για την Σύρο αποτελείται από δυο διαφορετικά επεισόδια, διάρκειας 25 λεπτών το καθένα. Ο κ. Βαφείδης πραγματοποιεί μια ξενάγηση στο νησί αναδεικνύοντας σημαντικά στοιχεία της ιστορίας, του πολιτισμού και της αρχιτεκτονικής του τόπου.

Τα τοπικά παραγόμενα προϊόντα, το ναυπηγείο, ο Μ. Βαμβακάρης και ο οικισμός της Άνω Σύρου, το Θέατρο Απόλλων και το Δημαρχείο αποτελούν ορισμένα από τα σημαντικά στοιχεία εκείνα που προβλήθηκαν χαρακτηρίζοντας την καθημερινή ζωή του νησιού. Ταυτόχρονα, ιδιαίτερη αναφορά πραγματοποιήθηκε και στον εορτασμό της Μ. Παρασκευής. Με αφορμή την περίοδο της Μ. Εβδομάδας κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα, οι λιτανείες, ο Επιτάφιος και η Ανάσταση λειτούργησαν καθοριστικά για την προβολή της θρησκευτικής συμβίωσης των δυο διαφορετικών δογμάτων του νησιού. Η μαγευτική εικόνα του νησιού, ολοκληρώνεται αδιαμφισβήτητα από την δημιουργία γαστρονομικών γεύσεων θαλασσινών με φόντο την Σύρο.

Ετικέτες: