Εκδήλωση του Σύριζα Σύρου για τα αεροδρόμια στις 22 Νοεμβρίου

Στο πλαίσιο της «Κοινής Πρωτοβουλίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Περιφερειακών Αεροδρομίων», θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο το Σάββατο 22 Νοέμβρη στις 7μ.μ., εκδήλωση-συζήτηση στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με τη συμμετοχή της Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, βουλευτή του Σύριζα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, "Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προχωρά σε εντελώς επιζήμια παραχώρηση των κρατικών αερολιμένων σε ιδιώτες επενδυτές. Από την συγκεκριμένη μεθόδευση Κυβέρνησης και ΤΑΙΠΕΔ, που αδιαφορεί για τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και παραβιάζει τις αρχές του Συντάγματος προβάλλει ο τεράστιος κίνδυνος που διατρέχουν άμεσα οι τοπικές κοινωνίες και οικονομίες.

Στη Πρωτοβουλία συμπεριλαμβάνονται πρόσωπα, φορείς και συλλογικότητες από όλη τη χώρα. Τα Περιφερειακά Αεροδρόμια ανήκουν στο λαό. Είναι απόλυτα κερδοφόρες και βιώσιμες επιχειρήσεις υπό δημόσιο έλεγχο και διοίκηση, ενισχύουν σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο και έχουν άμεσες δυνατότητες αύξησης της αποδοτικότητας - κερδοφορίας τους. Η ιδιωτικοποίησή τους πρέπει να σταματήσει ΤΩΡΑ. Όλοι στους δρόμους με μαζικές, ενωτικές κινητοποιήσεις για να αποτρέψουμε το έγκλημα που αυτή τη στιγμή δρομολογείται σε βάρος του ελληνικού λαού.

Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε τις δημόσιες εκτάσεις (αιγιαλούς και ακτές) μεταξύ των οποίων και η παραλία του Γαλησσά, οι οποίες βρίσκονται και αυτές στο στόχαστρο της συγκυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση. Κάθε ενέργεια ξεπουλήματος θα μας βρει απέναντι. Η σιωπή είναι συνενοχή και αν δεν πάρουμε σαφή θέση και δεν προσπαθήσουμε να εμποδίσουμε τα συνεχή φαινόμενα εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και βασικών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας (ενέργεια, νερό, αεροδρόμια) και καταστροφής κάθε παραγωγικού ιστού της χώρας, σύντομα θα καταλήξουμε μια κατάσταση μη αναστρέψιμη".