Την υποβολή των οικονομικών στοιχείων των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου ζητά το Υπουργείο Εσωτερικών

Ασυνέπεια και καθυστέρηση

Με έγγραφο προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες και συγκεκριμένα τις διευθύνσεις οικονομικών υπηρεσιών, το υπουργείο Εσωτερικών έκανε γνωστό ότι ενώ διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του έτους, 335 από τα περίπου 1000 νομικά πρόσωπα τοπικής αυτοδιοίκησης δεν έχουν υποβάλει τα οικονομικά τους στοιχεία.

Λόγω της ανωτέρας επικρατούσας κατάστασης το αρμόδιο υπουργείο στο πλαίσιο της υποχρέωσης αποστολής τρίμηνων οικονομικών στοιχείων, δίνει περιθώριο έως αύριο 5 Δεκεμβρίου και καλεί άμεσα τους υπεύθυνους υπαλλήλους των νομικών προσώπων ή και των ιδίων των δήμων στις περιπτώσεις που αποστέλλουν στοιχεία για τα νομικά τους πρόσωπα, να υποβάλουν τα στοιχεία αυτά. Ενώ παράλληλα ενημερώνει με σχετικό πίνακα τα νομικά πρόσωπα της χώρας τα οποία δεν έχουν υποβάλλει οικονομικά στοιχεία εννιαμήνου, δηλαδή από τον Γενάρη έως και τον Σεπτέμβρη, ο οποίος έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Νομικά πρόσωπα του νομού Κυκλάδων

Οι δήμοι του νομού Κυκλάδων όπως φαίνεται δεν αποτελούν εξαίρεση, καθώς όπως έγινε γνωστό πολλά από τα νομικά πρόσωπα των νησιών συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο με όσους δεν έχουν υποβάλει τα απαραίτητα στοιχεία.

Αναλυτικότερα, από τον δήμο Μήλου τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που δεν έχουν υποβάλει στοιχεία είναι η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρησης Δήμου Μήλου, το Γηροκομείο “Η αγία Ελένη” Αντωνίου και Ελένης Λιλλή ή Ρίτσου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μήλου καθώς και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Μήλου. Επίσης εκκρεμεί η υποβολή στοιχείων από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, τον Οργανισμό Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας Δήμου Θήρας, τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Δήμου Θήρας και τη Τουριστική μονομετοχική Δημοτική ανώνυμη εταιρεία αξιοποίησης Δημοτικών Ακινήτων (ΓΕΩΘΗΡΑ). Όσον αφορά το Δήμο Κύθνου εκκρεμούν αιτήσεις από Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση (Δ.Η.Κ.Ε) και από την Εταιρία Κοινωνικής Μέριμνας. Η κοινωφελής επιχείρηση Δήμου Κέας, η Κοινωφελής επιχείρηση Κοινωνικής προστασίας παιδείας και περιβάλλοντος Δήμου Άνδρου, το Νομικό πρόσωπο πολιτισμού, αθλητισμού, περιβάλλοντος, παιδείας, πρόνοιας και αλληλεγγύης δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου, η Εταιρία Κοινωνικής Μέριμνας Σίφνου, η Δημοτική επιχείρηση ύδρευσης – αποχέτευσης Δήμου Αντιπάρου ,η Κοινωφελής επιχείρηση Δήμου Αντιπάρου ( ΚΕΔΑ) και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Δήμου Τήνου είναι μερικά ακόμα νομικά πρόσωπα από τα οποία περιμένει έως την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου το υπουργείο Εσωτερικών να υποβάλλουν τα οικονομικά τους στοιχεία.

Τέλος από τον δήμο Σύρου - Ερμούπολης στο παρά πέντε βρίσκονται η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης -Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΣ), η μονομετοχική ανώνυμη εταιρεία εκμετάλλευσης χωρών και αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας του Δήμου καθώς και η Ραδιοτηλεοπτική επιχείρηση Δήμου Σύρου ( Ρ.Ε.ΔΗ.ΣΕ).

Ετικέτες: