Η κυβέρνηση δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων

  • Τρίτη, 21 Απριλίου, 2015 - 06:10

Την ίδια στιγμή, που οι εκπρόσωποι των Δήμων συζητούσαν για τα προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης, τα οποία αντιμετωπίζουν, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η κυβέρνηση προβλέπει τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων, μεταξύ άλλων φορέων και των ΟΤΑ, προς την Τράπεζα της Ελλάδος, για την κάλυψη των αναγκών ρευστότητας της χώρας.

Η ΚΕΔΕ , μέσω του προέδρου της, κ. Πατούλη διεμήνυσε ότι θα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις, δημιουργώντας έναν ισχυρό μέτωπο αντίστασης αποτελούμενο από δήμους κι εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α., απέναντι στις απαράδεκτες κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Επιπλέον, θα προσφύγει άμεσα στο ΣτΕ, προκειμένου να ακυρώσει δικαστικά την απόφαση του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης. Παράλληλα, προγραμματίστηκε για σήμερα η έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, παρουσία όλων των προέδρων των ΠΕΔ, προκειμένου να καθοριστεί το πλαίσιο κινητοποιήσεων των ΟΤΑ Α’ βαθμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, η απόφαση αυτή:

- Πλήττει ευθέως την ανεξαρτησία του θεσμού. Καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε μέχρι σήμερα να αγγίξει τα χρήματα των Δήμων.

- Ανατρέπει τον προγραμματισμό των Δήμων, αφού χωρίς χρήματα δεν μπορεί να γίνει κανένας προγραμματισμός έργων και παρεμβάσεων.

- Θέτει σε κίνδυνο τη χρηματοδότηση της ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών μας. Πως θα μπορέσουμε χωρίς χρήματα να αγοράσουμε καύσιμα για τα απορριμματοφόρα μας, να λειτουργήσουμε τους παιδικούς μας σταθμούς, να προμηθευτούμε αναλώσιμα για τη λειτουργία των κοινωνικών μας δομών και υπηρεσιών;

- Αμφισβητεί τη δυνατότητά μας να ανταποκριθούμε στη μισθοδοσία του προσωπικού μας, σε βάθος μηνών».

Ετικέτες: