Συνέντευξη Τύπου της βουλευτού επικρατείας της ΝΔ, Νίκης Κεραμέως στη Σύρο

Ισχυρό "ΝΑΙ" για την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας

Σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή της χώρας κρίνεται απαραίτητη η απόφαση του ελληνικού λαού να στηρίξει την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας με τη θετική ψήφο του στο επικείμενο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου, σύμφωνα με όσα τόνισε η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως.

Η ίδια μετέβη στη Σύρο, από όπου και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Παρασκευής με φόντο τις πολιτικές εξελίξεις της χώρας, πλαισιωμένη από τον πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας στις Κυκλάδες, Γιώργο Βακόνδιο, καθώς και από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, Ευάγγελο Χαλκιά.

“Είναι δεδομένο ότι ζούμε τις πιο δύσκολες μέρες της μεταπολιτευτικής ιστορίας. Με λίγα λόγια θα πω ότι είμαστε στο κενό. Δεν μπορούμε να δανειστούμε από κανέναν (Ε.Ε., ΔΝΤ, αγορές)” δήλωσε χαρακτηριστικά η νεαρή βουλευτής, επισημαίνοντας πως, “Για πρώτη φορά βλέπουμε κλειστές τράπεζες και κεφαλαιακούς ελέγχους. Είμαστε η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα που δεν εξοφλεί τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της προς το ΔΝΤ. Ο τουρισμός έχει δεχθεί ανεπανόρθωτο πλήγμα, υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε φάρμακα, τρόφιμα και σε προϊόντα”.

Η κ. Κεραμέως υπογράμμισε την ανάγκη να ψηφίσουν “Ναι” στο μεθαυριανό δημοψήφισμα οι πολίτες της χώρας, εξηγώντας ταυτόχρονα, πως μία αρνητική ψήφος και άρα ένα “Όχι” όπως προτρέπει η σημερινή κυβέρνηση, θα σημάνει ένα ντόμινο αρνητικών συνεπειών για το μέλλον της Ελλάδας.

“Το “όχι” σημαίνει επιστροφή στη δραχμή και ενδεχομένως κούρεμα στις καταθέσεις, κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, νέα λουκέτα σε επιχειρήσεις, αδυναμία πληρωμής υποχρεώσεων και μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις λόγω της υποτίμησης του νομίσματος” πρόσθεσε κατηγορηματικά, λέγοντας μάλιστα, πως, “Τα χρέη μας σε καμία περίπτωση δεν θα διαγραφούν, αντιθέτως θα γίνουν πιο δυσβάσταχτα γιατί θα παραμείνουν σε ευρώ”.

Πέραν των ανωτέρω και με αφορμή δημοσιογραφικές ερωτήσεις, η ίδια έκανε λόγο για ένα “δημοψήφισμα μεταμφιεσμένο” καθώς όπως σημείωσε ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει αναφορικά με μία πρόταση που πλέον δεν υφίσταται.

Η κ. Κεραμέως, προέτρεψε τους συμπολίτες της να ενισχύσουν τις φωνές που τάσσονται υπέρ της ευρωπαϊκής διαδρομής, με όσες δυσκολίες κι αν έχει αυτός ο δρόμος, ο οποίος όμως όπως υποστήριξε, είναι ο μοναδικός που μπορεί να χαρίσει ανάπτυξη. Υπογραμμίζεται πως, σε αξιοσημείωτες τοποθετήσεις - παρατηρήσεις προέβησαν και οι κκ Βακόνδιος και Χαλκιάς. 

Η ίδια το απόγευμα της Παρασκευής (19.00) πρόκειται να είναι η βασική ομιλήτρια της εκδήλωσης της ΝΟΔΕ Κυκλάδων στο Πνευματικό Κέντρο.