Ο Υπουργός Ναυτιλίας στο Α’ Λιμενικό Τμήμα ΤΖΕΛΕΠΗ και στα πλοία «Ν. Μύκονος» και «Ε. Βενιζέλος»

  • Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου, 2015 - 06:20

To Α’ Λιμενικό Τμήμα ΤΖΕΛΕΠΗ του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και τα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία «Νήσος Μύκονος» της εταιρείας Hellenic Seaways και «Ελευθέριος Βενιζέλος» της εταιρείας ΑΝΕΚ, επισκέφτηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Αντιναύαρχο Λ.Σ. Αθανάσιο Αθανασόπουλο.

Κατά την επίσκεψή του στο Α’ Λιμενικό Τμήμα, ο Υπουργός ευχαρίστησε τον Διοικητή και τα στελέχη του εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας και της κυβέρνησης για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλουν σε μια δύσκολη περίοδο. Εξήρε δε το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και το φιλότιμο των στελεχών του, τα οποία συμβάλλουν στην αθόρυβη και αποτελεσματική λειτουργία του.

Μάλιστα, τους παρότρυνε να συνεχίσουν το έργο τους σημειώνοντας πως η Ελλάδα είναι ένα ευνοούμενο κράτος που ξέρει να υποδέχεται κόσμο και να τον μεταφέρει με ασφάλεια.

Από την πλευρά του ο Αρχηγός του Λ.Σ. ΕΛ.-ΑΚΤ., Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος αναφέρθηκε στην επιβατική κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η οποία ξεπερνά τα 4,5 εκατομμύρια επιβάτες. «Τα στελέχη του Λιμεναρχείου Πειραιά επάξια εκπροσώπησαν το Λιμενικό Σώμα και έφεραν σε πέρας την αποστολή τους με απόλυτη επιτυχία. Τους αξίζει ο έπαινος και τα συγχαρητήρια όλων μας», τόνισε.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το πλοίο «Νήσος Μύκονος» και συνομίλησαν με τον καπετάνιο και το πλήρωμα. Ο κ. Ζώης αφού τους ευχαρίστησε, τόνισε πως

όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον καπετάνιο αλλά και το πλήρωμα του πλοίου. Ο κ. Ζώης αφού τους ευχαρίστησε, τόνισε πως «σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες, με τις προσπάθειες που καταβάλετε, η χώρα μας μπορεί να υπερηφανεύεται πως προσφέρει σε αυτό τον τομέα των υπηρεσιών ότι καλύτερο μπορεί

Τέλος, ο Υπουργός επισκέφτηκε το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην ακτή Βασιλειάδη, αποβιβάζοντας εκείνη τη στιγμή 2500 περίπου πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη. Το συγκεκριμένο πλοίο έχει ναυλωθεί από τα εμπλεκόμενα υπουργεία για τη διαχείριση του μεταναστευτικού για τη μεταφορά των προσφύγων – μεταναστών.

Ο κ. Ζώης παρακολούθησε από κοντά την ομαλή και σε γρήγορο χρόνο αποβίβαση των προσφύγων, ενώ ξεναγήθηκε στο πλοίο, βλέποντας τους χώρους στους οποίους φιλοξενήθηκαν. Ο ίδιος ευχαρίστησε το πλήρωμα και τον καπετάνιο του πλοίου, σημειώνοντας ότι παρά τα σοβαρά οικονομικά της προβλήματα, η χώρα κατάφερε να σταθεί επάξια στο ύψος των περιστάσεων και να διαχειριστεί το προσφυγικό μεταναστευτικό ζήτημα.