Στοιχεία διεθνών τουριστικών αφίξεων των αεροδρομίων Σαντορίνης και Μυκόνου για το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου του 2015

Σταθερή επιλογή στη συνείδηση ξένων τουριστών

Αύξηση της επισκεψιμότητας και στους δύο κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς των Κυκλάδων

Διεθνείς τουριστικοί προορισμοί πρώτης γραμμής αναδεικνύονται για ακόμη ένα έτος η Σαντορίνη και η Μύκονος βάσει των στοιχείων αφίξεων για το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου του 2015 που γνωστοποίησε ο ΣΕΤΕ, με τα δύο Κυκλαδονήσια να καταγράφουν άνοδο επισκεψιμότητας στα αεροδρόμιά τους, με ποσοστό που ξεπερνά το 10% συγκριτικά με τα περυσινά στοιχεία.

Τα διεθνή αεροδρόμια του νομού κατέγραψαν αξιοσημείωτη αύξηση, γεγονός που μεταφράζεται θετικά και για την οικονομία τους, επιβεβαιώνοντας πως, βρίσκονται σταθερά στις προτιμήσεις των ξένων επισκεπτών.

Ωστόσο, αξίζει να επισημανθεί, πως, κατά τη διάρκεια του πρώτου οκταμήνου, οι αριθμοί των αφίξεων απογειώνονται κυριολεκτικά για το τρίμηνο Ιουνίου – Αυγούστου, οπότε και θεωρείται η υψηλή τουριστική σεζόν για τα δύο νησιά.

Σαντορίνη: Άνοδος κατά 16,3% σε σχέση με το 2014

Ειδικότερα, τα ηνία της επισκεψιμότητας όσον αφορά στον εισερχόμενο τουρισμό σε επίπεδο Κυκλάδων κρατά η Σαντορίνη, η οποία κατέγραψε αύξηση των αεροπορικών αφίξεων για τους προαναφερθέντες μήνες του τρέχοντος έτους κατά 16,3% σε σχέση με το περυσινό αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Βάσει των επίσημων στοιχείων, το φετινό Μάρτιο υπήρξαν 172 αφίξεις από χώρες του εξωτερικού, αριθμός ο οποίος σταδιακά εκτινάχθηκε με το νησί να υποδέχεται 7.662 αφίξεις τον Απρίλιο και 37.868 τον Μάιο. Εμφανώς αυξημένο υπήρξε και το ποσοστό για το τρίμηνο Ιουνίου – Αυγούστου, οπότε και στη Σαντορίνη σημειώθηκαν αντίστοιχα για κάθε μήνα τα παρακάτω αριθμητικά στοιχεία 63.311, 86.326 και 94.217.

Μύκονος: Αύξηση του κύκλου αφίξεων κατά 10,5%

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκαν οι διεθνείς αφίξεις και για τη Μύκονο η οποία υποδέχθηκε λιγότερα αεροπλάνα, ακολουθώντας ωστόσο θετική πορεία αφού συγκριτικά με πέρυσι υποδέχθηκε περισσότερες πτήσεις κατά 10,5%. Ο κύκλος των αφίξεων για το νησί των ανέμων ξεκίνησε να διαγράφεται από τον Απρίλιο, οπότε και υπήρξαν 1.538 διεθνείς αφίξεις, οι οποίες ανήλθαν σε 22.636 τον Μάιο, σε 42.393 Ιούνιο και σε 78.121 τον Ιούλιο. Ο δείκτης των στοιχείων απογειώθηκε για τη Μύκονο τον Αύγουστο, μήνας κατά τον οποίο το αεροδρόμιο του νησιού υποδέχθηκε 85.661 αφίξεις. Σε σχέση με το 2014, αξίζει να τονισθεί, πως, μείωση του αριθμού των επισκεπτών που έφθασαν με πτήσεις του εξωτερικού εντοπίζεται τον Απρίλιο, όπου κατά την περυσινή χρονιά οι αφίξεις ανήλθαν σε 2.232, δηλαδή σε 694 περισσότερες από το 2015.

Υπογραμμίζεται, ότι τα στοιχεία έχουν ληφθεί και επεξεργαστεί από τον ΣΕΤΕ σύμφωνα με τις πληροφορίες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.