"Καθηλωμένη" η ναυτιλία

  • Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2016 - 06:10

Δεμένα θα παραμείνουν για 48 ώρες τα πλοία λόγω της απεργία που εξήγγειλε η ΠΝΟ, ως διαμαρτυρία για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει την ένταξη των ναυτικών στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σήμερα και αύριο απεργούν οι ναυτικοί σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με τον γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), Γιάννη Χαλά, να ζητά σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε λόγω της απεργιακή κινητοποίησης, την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.

Εκ μέρους του κ. Χαλά διατυπώθηκε η αποφασιστικότητα των ναυτικών να φανούν ανυποχώρητοι στο θέμα του ασφαλιστικού, καθώς η ένταξη του ΝΑΤ στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει, καθώς το πρωτογενές μητρώο ασφαλισμένων τηρείται στο υπουργείο Ναυτιλίας, γεγονός που δεν επιτρέπει τον έλεγχο του εργασιακού και ασφαλιστικού βιογραφικού των ναυτικών.

Εκ μέρους των μελών των συνδικαλιστικών οργανώσεων που ήταν παρόντα στην συνέντευξη τύπου διατυπώθηκε η απογοήτευση για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, καθώς υποστήριξαν πως περιορίζεται σε διάλογο χωρίς αντίκρισμα.

Εκ μέρους της ΠΝΟ, κατά την δεύτερη ημέρα της απεργίας, οπότε και έχουν προγραμματιστεί συγκέντρωση στο κεντρικό λιμάνι της χώρας και πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας, θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό.

Ετικέτες: