Βρυξέλλες: Τρομοκρατικό χτύπημα σε μετρό και αεροδρόμιο

  • Τρίτη, 22 Μαρτίου, 2016 - 12:44

Τρομοκρατικό χτύπημα σημειώθηκε στις Βρυξέλλες το πρωί της Τρίτης, με τη βελγική πρωτεύουσα να βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς ειδησεογραφίας εξαιτίας των εκρήξεων που σημειώθηκαν στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας και σε σταθμό του μετρό, όπου οι πρώτοι νεκροί και τραυματίες αποτελούν θλιβερό γεγονός.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τις βόμβες κοντά στον χώρο ελέγχου των εισιτηρίων της American Airlines στο αεροδρόμιο, ενώ λίγο αργότερα σημειώθηκε η έκρηξη στον σταθμό Μπάλμεκ του μετρό, ο οποίος βρίσκεται πλησίον του κτιρίου της Κομισιόν, όπου και βάσει όσων μαρτυριών έχουν έρθει στο προσκήνιο, η έκρηξη έγινε μέσα σε βαγόνι.

Άμεσα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός σχετικά με την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol) ανακοίνωσε πως το αεροδρόμιο εκκενώνεται και κλείνει μέχρι νεωτέρας, καλώντας τους πολίτες να μην προσέρχονται αφού και οι πτήσεις ματαιώθηκαν.

Το τρομοκρατικό χτύπημα κυριολεκτικά στην “καρδιά” της Ευρώπης έχει συγκλονίσει τόσο τη βελγική πρωτεύουσα, όσο όμως και τις ευρωπαϊκές χώρες συνολικά, με τα πρώτα στοιχεία να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 21 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. 

Για τη συνεχή ενημέρωσή τους, οι αναγνώστες μπορούν να ακολουθούν τον παρακάτω σύνδεσμο.