Παρέμβαση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων για την απεργία της ΠΝΟ και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

"Η λιγότερο επώδυνη λύση για το λαό"

  • Παρασκευή, 6 Μαΐου, 2016 - 16:37

Θεωρούμε ότι το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, με δεδομένη την κατάσταση στην οποία παρέλαβε τα ασφαλιστικά ταμεία και τα στενά πλαίσια στα οποία κινήθηκε, κάτω από το βάρος των δεσμεύσεων όλων των συμφωνιών, των ασφυκτικών πιέσεων και των εκβιασμών των δανειστών, αποτελεί την πιο ρεαλιστική και την λιγότερο επώδυνη λύση για το λαό μας.

Είναι η πρώτη φορά που οι πραγματικά οικονομικά ασθενέστεροι ωφελούνται, με το βάρος να επιμερίζεται δίκαια στα υψηλά εισοδήματα, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν συνέβαινε στις εποχές των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Επιχειρείται μια τολμηρή ασφαλιστική και συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, μέσα από την οποία θα διασφαλίζονται ο πυρήνας του κοινωνικοασφαλιστικού δικαιώματος και η αξιοπρεπής διαβίωση όλων, ενώ ταυτόχρονα θα καλύπτονται οι δημοσιονομικές ανάγκες της χώρας. Διατηρούμε ακέραια την άποψή μας, ότι η κυβέρνηση οφείλει να στραφεί προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης, αναφορικά με την καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων, η οποία κορυφώθηκε μέσω του καταστροφικού PSI.

Τέλος, αυτές τις μέρες, ως νησιώτες βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση της αποστέρησης μας από το πολύτιμο κοινωνικό αγαθό της δυνατότητας μετακίνησης και μεταφοράς προϊόντων και, ως εκ τούτου, νιώθουμε σαν να είμαστε πολίτες β' κατηγορίας. Παρ' όλα αυτά, στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους εργαζόμενους, οι οποίοι επιλέγουν να αγωνίζονται ασκώντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο εργασιακό δικαίωμα της απεργίας.