Αυτούσιο το περιεχόμενο της ανακοίνωσης

Ανακοίνωση της ΔΗΜ. Τ.Ο. της ΝΔ Σύρου για τον ΦΠΑ

  • Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2016 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 20 Μαΐου. 2016 - 7:54

Το κυβερνητικό συνονθύλευμα Σύριζα και Ανελ βάζει πλέον οριστικά ταφόπλακα στην οικονομική δραστηριότητα του νησιού μας. Από 1η Ιουνίου η ζωή μας στη Σύρο δεν θα είναι πότε ξανά ίδια. Ξεδιάντροπα και χωρίς ίχνος τσίπας, αυτοί που κάποτε προπηλάκιζαν τοπικό Βουλευτή άλλου κόμματος μη τυχόν διανοηθούν να σκεφτούν να αυξήσουν το Φ.Π.Α στα νησιά, σήμερα πανηγυρίζοντας ανεβάζουν το Φ.Π.Α στο 24% μάλιστα. Μόλις συμβεί αυτό, κάτι που η προηγούμενη κυβέρνηση υπερασπίστηκε και δεν επέτρεψε να συμβεί, θα αποτελέσει τεράστια ανατροπή προς το χειρότερο στην οικονομική ζωή όλων των κατοίκων του νησιού μας ανεξαρτήτου επαγγέλματος. Το ειδικό καθεστώς του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, σύμφωνα με τη σχετική κοινοτική οδηγία αφορά συγκεκριμένους νομούς και νησιωτικές περιοχές. Μέχρι σήμερα κανένα Κράτος-Μέλος δεν έχει απεμπολήσει δικαίωμα ειδικών ρυθμίσεων στον τομέα του ΦΠΑ, το οποίο μάλιστα απέκτησε μέσω των Συνθηκών προσχώρησης, όπως έκανε και η χώρα μας για τα νησιά του Αιγαίου. Η κατάργηση του συγκεκριμένου ειδικού καθεστώτος που απολαμβάνουν τα νησιά μας, ισοδυναμεί με απώλεια εθνικής κυριαρχίας, καθώς δεν θα μπορέσει να επανέλθει ποτέ ξανά στην προγενέστερη κατάσταση.

Συριανοί και Συριανές, η λαίλαπα του λαϊκισμού των Συριζα και Ανελ που καταστρέφει την Ελλάδα ψευδόμενη και βαφτίζοντας το μαύρο άσπρο έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή σε μια δύσκολη γεωγραφικά περιοχή, όπως είναι τα νησιά, που έχει πληγεί βάναυσα από την ανεργία και τις μειώσεις. Οι αλλαγές αυτές θα φέρουν μεγάλο κόστος και ταλαιπωρία στους επιτηδευματίες και τεράστιο πλήγμα στην οικονομία, ενώ θα πυροδοτήσουν ένα ακόμα τσουνάμι αυξήσεων στις τιμές αγαθών και υπηρεσιών. Με αυτό το παράλογο και οριζόντιο μέτρο δεν θα πληγούν οι πλούσιοι, αλλά ο Συριανός συνταξιούχος, ο Συριανός ελεύθερος επαγγελματίας, ο Συριανός μισθωτός, ο Συριανός αγρότης, ο Συριανός δημόσιος υπάλληλος, όλοι αυτοί δηλαδή που υποτίθεται ότι η πρώτη αριστερή κυβέρνηση θα προστάτευε. Ποια είναι η θέση σε αυτό του τοπικού Βουλευτή του Σύριζα, που χωρίς σκέψη θα ψηφίσει τον οικονομικό και όχι μόνο μαρασμό του νησιού που τον τίμησε με την ψήφο του για να αγωνίζεται για τα συμφέροντα του; Τι πρόκειται να πει στον Συριανό λαό ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος που σε λίγες μέρες θα επισκεφτεί το νησί μας, για τότε που κραύγαζε με ύφος χιλίων καρδιναλίων ότι αν αυξηθεί ο Φ.Π.Α. στα νησιά θα αποσυρθεί από την πολιτική; Την Δευτέρα θα είναι στην Βουλή ή έστω για μια φορά θα τιμήσει τα λεγόμενά του;

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αναμφισβήτητα ο χειρότερος πρωθυπουργός που γνώρισε η χώρα μετά την μεταπολίτευση. Μαζί με τον συνέταιρό του Καμμένο και ένα τσούρμο ανεκδιήγητων Υπουργών (τύπου Πολάκη, κυρα Τασίας, Φίλη κτλ) έχουν δημιουργήσει μια κυβέρνηση που λειτουργεί ως «νταβατζής», όπου σαν μαθητευόμενοι μάγοι πειραματίζονται στις πλάτες των χρησιμότερων πολιτών αυτής της χώρας. Οι Βουλευτές τους, αυτοί που παλιά ήταν λαλίστατοι και κραύγαζαν περί δικαίων και αδίκων στο παραμικρό, σήμερα σιωπούν με μόνο μέλημα να ψηφίζουν ότι τους πει ο Τσίπρας ώστε να κρατήσουν λίγο καιρό ακόμα την καρέκλα τους που τόσο αγαπούν. Το νοσηρό όραμα του Σύριζα παίρνει μάλλον σάρκα και οστά, να μας κάνει μια νέα Βενεζουέλα που τόσο θαυμάζουν, αλλά που όλοι βλέπουμε την κατάντια της καθημερινά στις τηλεοράσεις.

Έστω και τώρα αφού είναι παντελώς ανίκανοι να κυβερνήσουν, να ΦΥΓΟΥΝ. Πόσο ακόμα θα πληρώνουμε για να μάθουν; Το μόνο καλό ίσως είναι ότι με όλα αυτά το «Πρώτη φορά Αριστερά» θα γίνει «Ποτέ ξανά Αριστερά» για τα επόμενα 50 χρόνια τουλάχιστον, αλλά δυστυχώς αυτό το πληρώνουμε πανάκριβα.

Η Δημοτική Οργάνωση Σύρου της Νέας Δημοκρατίας καλεί όλους τους φορείς (Περιφέρεια, Δήμο, Επιμελητήριο κτλ) αλλά και όλους τους πολίτες, σε συντονισμένες προσπάθειες με στόχο έστω και τώρα να αποτρέψουμε αυτό το σενάριο που καταδικάζει το νησί μας σε μαύρες μέρες που ούτε είχαμε ποτέ φανταστεί. Τέλος η Δημ.Τ.Ο Σύρου καλεί όλους τους Νεοδημοκράτες στο έκτακτο Δ.Σ με διευρυμένη μορφή που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26/5 στις 19:30 με μόνο θέμα συζήτησης τον Φ.Π.Α. 24%.