Συνάντηση Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων με την Επιτροπή Εργασίας του Σουηδικού Κοινοβουλίου

  • Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου, 2017 - 12:32

Αντιπροσωπεία της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, κ. Νίκο Μανιό, τον Αντιπρόεδρο και τα μέλη της συναντήθηκε, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, με πενταμελή αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εργασίας του Σουηδικού Κοινοβουλίου, με επικεφαλής τον κ. Patrick Bjorck.

Κατά τη συζήτησή τους οι εκπρόσωποι των δύο επιτροπών αναφέρθηκαν στην επιτακτική ανάγκη για καταπολέμηση της ανεργίας, ενώ οι Έλληνες βουλευτές ενημέρωσαν τους Σουηδούς ομολόγους τους για ζητήματα σχετικά με την καταπολέμηση της απλήρωτης και της αδήλωτης εργασίας, που περιλαμβάνονται στο νεοψηφισθέν νομοσχέδιο.

Ο κ. Μανιός κατά την ομιλία του έκανε μια αναδρομή στην πορεία της οικονομίας της χώρας μας και στα αίτια που οδήγησαν στη δραματική εκτίναξη της ανεργίας από 7-8% το 2009 στο 27% το 2014, ενώ σήμερα βρίσκεται στο 22%. «Στόχος μας, είπε, είναι να μπει τέλος στην επιτροπεία της χώρας και να φτάσουν οι δείκτες ανεργίας κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Από την πλευρά τους οι Σουηδοί βουλευτές αναφέρθηκαν στην οικονομική κρίση που βίωσε η χώρα τους στη δεκαετία του ’90 και στην πορεία εξόδου απ’ αυτήν, εκφράζοντας την αισιοδοξία τους ότι και η Ελλάδα θα το καταφέρει. Αναφορικά με το ζήτημα της μετανάστευσης, τόνισαν ότι οι μετανάστες αποτελούν πλούτο για τη χώρα τους. «Όταν η ελληνική οικονομία ανακάμψει, οι μετανάστες θα είναι χρήσιμοι για την οικονομία και θα βοηθήσουν να ξεπεραστεί η δημογραφική κρίση της Ευρώπης», επισήμανε ο κ. Bjorck.