Συναντήσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΝΑΝΠ

  • Σάββατο, 9 Ιουνίου, 2018 - 00:15

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 15ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση που έλαβε χώρα στη Σύρο, πραγματοποιήθηκε σειρά συναντήσεων του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριου Σαντορινιού, του ΓΓ Διονύση Τεμπονέρα και του Γενικού Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Χρήστου Λαμπρίδη, με εκπροσώπους της ΤΑ και στελέχη του ΛΣ- ΕΛΑΚΤ.

Στο Δημαρχείο του νησιού, παρουσία του Δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης, κ. Μαραγκού Γιώργου, του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, κ. Κοσμά Δημητρίου, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, κ. Τσιάντη Αλέξη και υπηρεσιακών παραγόντων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας. Η συζήτηση με τους εκπροσώπους της ΤΑ και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΝΑΝΠ, κινήθηκε γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί σε σχέση με τις λιμενικές εγκαταστάσεις και την ακτοπλοϊκή σύνδεση, ενώ εκτενή ενημέρωση έκανε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας για την επικείμενη εφαρμογή του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου καθώς και για τις νέα δρομολόγια που πρόκειται να εμπλουτίσουν τις γραμμές των Κυκλάδων.

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός και οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου επισκέφθηκαν και επιθεώρησαν την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού της Σύρου, ενώ συζήτησαν με τον Διοικητή, Αντιπλοίαρχο ΛΣ Βατίστα Δημήτριο για ζητήματα που απασχολούν τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς της Σχολής. Κατά την αυτοψία, οι εκπρόσωποι του ΥΝΑΝΠ διαπίστωσαν ότι το κτιριακό πρόβλημα που για χρόνια ταλαιπωρούσε τη Σχολή, έχει αποκατασταθεί, ενώ σημαντική είναι η αύξηση των σπουδαστών που έχει να παρουσιάσει. Παρά ταύτα παραμένει το ζήτημα της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, πρόβλημα στο οποίο το Υπουργείο προσπαθεί να απαντήσει με προκηρύξεις πλήρωσης θέσεων.

Στη συνάντηση με το Λιμενάρχη Σύρου, Πλωτάρχη ΛΣ, Βαμβακούση Ιωάννη και τον Διοικητή της 6ης ΠΕΔΙΛΣ, Πλοίαρχο ΛΣ, Γκίζη Ιάκωβο οι επικεφαλής του ΥΝΑΝΠ ενημερώθηκαν εκτενώς για τις επιχειρησιακές δράσεις που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή, καθώς και τις πολλές ανταποκρίσεις σε περιστατικά που έχουν κληθεί με επιτυχία να παρέμβουν τα στελέχη του ΛΣ- ΕΛΑΚΤ Κυκλάδων. Επίσης, τέθηκαν θέματα που αφορούσαν τις κτιριακές υποδομές όπου στεγάζονται τα Λιμεναρχεία σε διάφορα νησιά των Κυκλάδων και συμφωνήθηκε να ενδυναμωθούν οι διαδικασίες για την εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων.

Τέλος, σε θερμό κλίμα συναντήθηκε η ηγεσία του ΥΝΑΠ με τον Πρόεδρο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων, τον Αντιπρόεδρο και μέλη αυτής, όπου τέθηκαν ζητήματα σχετικά με τη στελέχωση των μονάδων, τις απαραίτητες ειδικότητες, καθώς και την επαύξηση των οργανικών θέσεων. Ο Υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός καθώς και ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας, Διονύσης Τεμπονέρας διαβεβαίωσαν τους συνδικαλιστές ότι το Υπουργείο δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον καταστρεπτικό δρόμο της μείωσης των οργανικών θέσεων, όπως έκαναν οι προκάτοχοί τους. Αντίθετα, η σημερινή ηγεσία του ΥΝΑΝΠ έχει πρόσφατα αποδείξει και με την πρόσληψη 101 λιμενοφυλάκων, πως κύριο μέλημά της είναι η στελέχωση του ΛΣ- ΕΛΑΚΤ και όχι η αποψίλωσή του.

Ιδιαίτερη μνεία, ακόμη, έγινε για το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι υπηρετούντες στις λιμενικές αρχές Μυκόνου και Σαντορίνης. Η ηγεσία του ΥΝΑΝΠ δήλωσε ότι κατανοεί πλήρως το πρόβλημα, αφού άλλωστε είναι κοινό για όσους δημοσίους υπαλλήλους υπηρετούν στα νησιά, και προσπαθεί, σε συνεννόηση με την Τ.Α. να βρεθούν βιώσιμες λύσεις.