ΑΔΜΗΕ

Στον αέρα ο διαγωνισμός για τη Γ΄ φάση της ηλεκτρικής διασύνδεσης

  • Τρίτη, 10 Ιουλίου, 2018 - 09:16

«Στον αέρα» βγήκε ο διαγωνισμός για την Γ’ Φάση της Διασύνδεσης των Κυκλάδων, σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της κατασκευής της Α’ Φάσης και την ανάδειξη των αναδόχων για τα έργα της Β’ Φάσης της εν λόγω διασύνδεσης.

Το project, προϋπολογισμού 115 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει την πόντιση δεύτερου υποθαλάσσιου ενισχυτικού καλωδίου μεταξύ Λαυρίου και Σύρου και θα οδηγήσει στην πλήρη απεξάρτηση των νησιών  από τους Αυτόνομους Σταθμούς Παραγωγής.

Το έργο αφορά στη μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος υπογείων και υποβρυχίων καλωδίων για την υλοποίηση της καλωδιακής Γραμμής Μεταφοράς Εναλλασσόμενου Ρεύματος 150 KV Λαύριο-Σύρος/ΙΙ. 

Η προθεσμία για την υποβολή προσφορών είναι η 23η Αυγούστου. Θα ακολουθήσει η τεχνική και οικονομική αξιολόγησή τους, με στόχο να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο για την κατασκευή των καλωδιακών τμημάτων της διασύνδεσης πριν τα τέλη του έτους.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης, «Η Γ’ Φάση της Διασύνδεσης των Κυκλάδων έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2020. Εχει επιταχυνθεί κατά δυο χρόνια σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα που βρήκαμε όταν αναλάβαμε, αντανακλώντας τη στρατηγική του Διαχειριστή για επιτάχυνση όλων των έργων του. Το κύκλωμα αυτό διασφαλίζει οριστικά ότι η τροφοδότηση των Κυκλάδων θα γίνεται μόνο από το ηπειρωτικό Σύστημα σε όλες τις λειτουργικές συνθήκες».