Πολιτική / Κυκλάδες

Αποκατάσταση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της Ίου

Επανερχόμαστε στην ερώτησή μας με αρ. Πρωτ. 5009/17-4-2017 σχετικά με την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος της Ίου από τις αυθαιρεσίες μεγαλοεπιχειρηματία, καθώς η απαράδεκτη κατάσταση συνεχίζεται.

Επιχειρηματίας έχει αγοράσει πάνω από το 25% της έκτασης της Ίου. Για την έναρξη των...

"Περί πάρτι και εργολάβων"

Πριν λίγες μέρες ο Κος Κωβαίος, σε ανάρτηση του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης (facebook), αναφέρθηκε σε «πάρτι» που κόστισαν ακριβά στο δήμο και σε «εργολάβους» κάθε είδους τους οποίους άφησε έξω από το γραφείο του!

Ειλικρινά, αυτή η ανάρτηση, μου προξένησε μεγάλη έκπληξη.

Έκπληξη...

Η Πάρος αποκτά παραλίες προσβάσιμες στα άτομα με κινητικές δυσκολίες

Ο Δήμος Πάρου προχώρησε στην τοποθέτηση ράμπας στις παραλίες Άγιοι Ανάργυροι (Νάουσα), Τσερδάκια (Χρυσή Ακτή) και Λογαρά, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα και την απρόσκοπτη πρόσβασή τους στη θάλασσα.

 

Επιπλέον, έχει ήδη εγκατασταθεί στα Τσερδάκια και τις...

"Μια συνειδητή επιλογή"

Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα του Κυκλαδικού Τύπου, ο Δήμος Πάρου θέλει να εκφράσει την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των απλών πολιτών αλλά και των επιχειρήσεων, στην προσπάθεια για ανακύκλωση των απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στόχος παραμένει η...

«Πρόγραμμα κολύμβησης Σχολικού Έτους 2018-2019 του Υπουργείου Παιδείας »

Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. πρωτ. 188128/Δ5/2-11-2017 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας συνεχίζεται η διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης στη Γ΄ τάξη και όπου δύναται και στη Δ΄ τάξη των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και τη Γενική Γραμματεία...

Eκλογές για την ανάδειξη Τ. Γ. για το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κυκλάδων ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ότι την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018,  στο νέο χώρο της Τ.Ο Σύρου, στην οδό Στ. Πρωίου  90 απέναντι από την πολυκατοικία του ΛΙΝΤΟ, θα γίνουν εκλογές για την...

Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Καταγγέλλουμε   την απαράδεκτη στάση και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου τόσο τους δημοτικούς συμβούλους και προέδρους τον τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων, όσο και τα σοβαρά θέματα τα οποία καλούμαστε να συζητήσουμε στο σημερινό Δ.Σ.

Θεωρούμε...

Ο Δήμος Μήλου για το video clip της Beyonce δίπλα στην Αφροδίτη της Μήλου

Όπως ενημερωθήκαμε από τον ελληνικό και διεθνή ηλεκτρονικό τύπο, η διοίκηση του Μουσείου του Λούβρου επέτρεψε την κινηματογράφηση του νέου video clip της Beyonce και του JayΖ εντός του μουσείου, με κύριους «πρωταγωνιστές», τις μοναδικές ελληνικές αρχαιότητες που φιλοξενούνται εκεί, το άγαλμα της...

"Μαζί για το περιβάλλον" στη Ρήνεια

Ακόμα μια σημαντική εθελοντική δράση παράκτιου και υποβρύχιου καθαρισμού στη Ρήνεια, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, υπό την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου.
Υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και του Λιμενικού Σώματος,...

Συμμετοχή δημοτών για την καθαριότητα στην Πάρο

Η Υπηρεσία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Πρασίνου του Δήμου Πάρου, με το υπάρχον προσωπικό καταβάλλει καθημερινά φιλότιμες προσπάθειες για να κρατηθεί καθαρό το νησί μας.

 

Όμως η έλλειψη προσωπικού και οι ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στις...

Kea Run 2018: Γιορτή αθλητισμού και εθελοντισμού

Με πλήθος συμμετοχών και με αφετηρία και τερματισμό το λιμάνι της Κορησσίας, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 για 4η συνεχή χρονιά οι Αγώνες Δρόμου KEA RUN, αφιερωμένοι στη μνήμη του Κείου δρομέα, Ανδρέα Παούρη.

Με αφορμή τους αγώνες, πλήθος...

Προβολή της Μήλου ως προορισμού ιαματικού τουρισμού, στη Γερμανία

Η δημιουργία δομών προβολής της Μήλου στην Επαρχία Schwäbisch Hall, αλλά και την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού λόγω των θερμών πηγών του ηφαιστειογενούς νησιού απασχόλησε τη συνάντηση του Γερμανού Έπαρχου του Schwäbisch Hall, με τον δημάρχο Μήλου.

Ο Έπαρχος του Schwäbisch Hall, ...

Συγχαρητήρια στον Αθλητικό Όμιλο Πάρου

Η δημοτική παράταξη, «Ενιαία Κίνηση Πολιτών Ενότητα για το Μέλλον», εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά της συγχαρητήρια στον Αθλητικό Όμιλο Πάρου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος παμπαίδων της ΕΣΚ Κυκλάδων.

Για μία ακόμα φορά φάνηκε η σοβαρή δουλειά της διοίκησης του σωματείου που...

Το πρώτο σκάφος Υδρογόνου “Energy Observer” στη Μύκονο

Στη Μύκονο βρέθηκε για 2 ημέρες το πιο «ενεργειακό» σκάφος στον κόσμο, το καταμαράν Energy Observer.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ελένη Καλπουρτζή, το μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ....

4ο Θερινό Σχολείο στην Άνδρο

Στην Άνδρο θα πραγματοποιηθεί στο 4ο Θερινό Σχολείο με θέμα "Τεχνολογίες Πληροφορίας και επικοινωνίας και Δημιουργικότητα" από το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης, το οποίο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του δήμου Άνδρου.

Δείτε...

Μικρής έκτασης θαλάσσια ρύπανση στην Πάρο

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Πάρου για την ύπαρξη θαλάσσιας ρύπανσης εντός του μικρού λιμένα στην περιοχή πίσω Λιβάδι Πάρου.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μαζί με υπάλληλο Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου – Αντίπαρου, όπου διαπίστωσαν μικρής έκτασης...

Σεμινάριο μελισσοκομίας

Σεμινάριο μελισσοκομίας διοργανώθηκε στην Πάρο από το ΚΕΚ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Α.Ε. της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥστις 15 και 16 Ιουνίου 2018, σε συνδιοργάνωση με τον ...

Ωράριο λειτουργίας αρχαιολογικού χώρου Αγίας Ειρήνης

Από το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 και κάθε Σάββατο, ο αρχαιολογικός χώρος της Αγίας Ειρήνης στην Κέα θα είναι ανοιχτός στο κοινό από τις 08:30 έως τις 15:30 έως το τέλος του Αυγούστου. Μην χάσετε την ευκαιρία να τον επισκεφθείτε.

 

Μερικές πληροφορίες...

Στη Νάξο ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κυκλάδων

Η ΟΝΝΕΔ Νάξου & Μικρών Κυκλάδων χθες 16 Ιουνίου 2018 πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κυκλάδων κ. Καφτηράνη Χρήστο, τον Αντιπρόεδρο της ΝΟΔΕ Κυκλάδων κ. Κουφόπουλο Αντώνιο, τον υπεύθυνο Ναυτιλίας της ΝΟΔΕ Κυκλάδων & Μέλος της ΟΝΝΕΔ Νάξου & Μικρών Κυκλάδων Σιδερή...

"Ελπίζουμε η πρωτοβουλία Κουκά να βρει μιμητές"

Η Ένωση Αστυνοµικών Υπαλλήλων Κυκλάδων χαιρετίζει την οµόφωνη απόφαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου Μυκόνου, το οποίο ενέκρινε την εισήγηση του ∆ηµάρχου κ. Κωνσταντίνου Κουκά για την ενίσχυση των δηµοσίων υπαλλήλων που υπηρετούν στο νησί, συµπεριλαµβανοµένου και του προσωπικού της Ελληνικής...

Σελίδες