Πολιτική / Κυκλάδες

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ναυτιλία και Νησιωτικής Πολιτικής

Το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός κατά τη διήμερη περιοδεία του στη Νάξο και στο Κουφονήσι. Τον Υφυπουργό υποδέχθηκαν ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νίκος Σέργης.

Κατά...

Γιώργος Σταθάκης: Θα αποκατασταθεί η νομιμότητα στη Μύκονο

Πολλά αδηφάγα συμφέροντα επιδιώκουν την αλόγιστη εκμετάλλευση της εξαίρετης φυσικής ομορφιάς, των ακτών, των παραλιών και γενικότερα του φυσικού περιβάλλοντος της Μυκόνου, πέρα και πάνω από ισχύοντες νόμους, όπως καταγγέλλει ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, ο οποίος κατέθεσε για το θέμα...

Αναβάθμιση του ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ του Γυμνασίου Μυκόνου

Ο Δήμος Μυκόνου σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, η οποία πρόσφατα επιχορηγήθηκε γενναία από ιδίους πόρους του Δήμου Μυκόνου αναβάθμισε σημαντικά το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ του Γυμνασίου Μυκόνου, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.

Συγκεκριμένα...

"Δεν μπορεί ολη η νησιωτική Ελλάδα, να αξίζει όσο μισή σήραγγα της ηπειρωτικής"

Στην ημερίδα "Η ακτοπλοΐα ως πυλώνας ανάπτυξης των Κυκλάδων – Συμβάσεις Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας & Παράγοντες Ανάπτυξης της Νησιωτικότητας", που πραγματοποιήθηκε στη Νάξο ενόψει της συνεδρίασης του ΣΑΣ, παραβρέθηκε ο Έπαρχος Πάρου, Κώστας Μπιζάς.

Στο χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής...

Έκκληση στους πολίτες να σεβαστούν και να προστατεύσουν το θαλάσσιο περιβάλλον

Η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Θήρας, στις 18 Μαΐου 2017, υποδέχτηκε στη Σαντορίνη την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Υποβρύχιας Σκοποβολής και μοναδική Ελληνίδα εκπαιδεύτρια για την προστασία των καρχαριών κ. Κατερίνα Τοπούζογλου, διοργανώνοντας σεμινάρια και δράση καθαρισμού στην παραλία.

Στην...

"Η παρανομία γκρεμίζει τη νομιμότητα στην Φάμπρικα"

Είχαμε επισημάνει ότι η περιβόητη σκάλα της Φάμπρικας περιβάλλεται από θεσμικό, εξωθεσμικό και κυρίως ΔΗΜΟΤΙΚΟ πέπλο προστασίας.

Είναι το δημοτικό καθεστωτικό πέπλο προστασίας που επιτρέπει να πραγματοποιεί αυθαίρετες κατασκευές στο δημόσιο και κοινόχρηστο χώρο.

Είναι...

"Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικονεγειακής Ζωής"

Σε αναλυτική ενημέρωση προς τους ενδιαφερόμενους γονείς του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αναφορικά με την υποβολή των αιτήσεών τους για το Πρόγραμμα Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής 2017 - 2018, προχώρησε η Δημοτική Αρχή.

Πατήστε το επισυναπτόμενο έγγραφο.

Κίνδυνος «πάγου» και προφορικοί καθησυχασμοί

Άρνηση ανάληψης ευθύνης διαχείρισης και «πισωγυρίσματα» από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όσον αφορά σε δύο ενταγμένα στο ΕΣΠΑ σημαντικά πολιτιστικά έργα για Κύθνο και Σίκινο, προκαλούν αναστάτωση σε εργαζομένους και τοπικούς φορείς.

Δύο εξαιρετικής πολιτιστικής σημασίας έργα, που μετά...

Αίτημα παρεμβάσεων για το ακτοπλοϊκό

Επιστολή, προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή και τον Γ.Γ του υπουργείου κ. Καλαματιανό, απέστειλε ο Έπαρχος της Π.Ε. Μήλου, κ. Βενάκης Νικόλαος, με θέμα τα ζητήματα του ακτοπλοϊκού σε ό,τι αφορά στις Δυτικές Κυκλάδες.

Η ημερίδα, που διοργανώθηκε από το...

Συνάντηση Κ. Κουκά με Πρόξενο Αυστραλίας

Ο Δήμαρχος Μυκόνου, κ Κωνσταντίνος Κουκάς πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση στο Δημαρχείο Μυκόνου, με την Πρόξενο της Αυστραλίας κα. Τζανίν Μακλένναν, την Διευθύντρια του Προξενικού Τμήματος κα. Μαρία Βασιλείου Παπαφωτίου και την υπάλληλο του Προξενικού Τμήματος κα Έλενα Ταμπάκη.
...

Δυναμική παρουσία της Πάρου σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις

 Ο Δήμος Πάρου ενισχύοντας δυναμικά την παρουσία του σε Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού σε Ελλάδα και Εξωτερικό συμμετείχε στις παρακάτω διεθνείς εκθέσεις τουρισμού: Greek Panorama Νέας Υόρκης, Greek Travel Show και Posidonia Sea Trade Forum 2017.

Η 1η έκθεση Greek Panorama πραγματοποιήθηκε...

Η ιστορική απόφαση της Ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας

Με την ευκαιρία της επετείου της υπογραφής της Συνθήκης της Ένταξης της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες, ο Δήμος Πάρου και το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής σας προσκαλούν σε εκδήλωση με θέμα "Η ιστορική απόφαση της Ευρωπαϊκής πορείας...

Παράταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Με την από 18-05-2017 ανακοίνωσή μας, δόθηκε προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού - παραλία της νήσου Κύθνου έως την Πέμπτη 25-05-2017.

Με την παρούσα ανακοίνωση παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ...

Παράνομες( ; ) οι «χλιδάτες» τουαλέτες

Τους τόνους, αναφορικά με το ζήτημα της μίσθωσης των δημοσίων τουαλετών σε ιδιώτη, για τη λειτουργία και επισκευή τους, σηκώνει η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου, υποστηρίζοντας, πως δεν ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες, για τις οικοδομικές παρεμβάσεις.

Ο λόγος, για την πολυσυζητημένη...

Ερώτηση για τις αυθαίρετες κατασκευές και καταπατήσεις παραλιών στη Μύκονο

Τα σημαντικά προβλήματα, που δημιουργούνται στη Μύκονο, λόγω υποστελέχωσης της πολεοδομικής υπηρεσίας της, έθιξε σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος.

"Τα τελευταία χρόνια από καταγγελίες δημοτικών...

"Σχεδιάζει έργα με προοπτική 70ετίας"

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Πάρου κ. Μάρκου Κωβαίου και του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου - Αντιπάρου κ. Σταύρου Καραχάλιου, την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση / διαβούλευση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου με θέμα: ...

Στήριξη του Δήμου Πάρου στους συμβασιούχους της καθαριότητας

Η Δημοτική Αρχή της Πάρου και το Δημοτικό Συμβούλιο, στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα των συμβασιούχων στη καθαριότητα.

Στην κινητοποίηση των εργαζομένων συμβασιούχων στο ΔΗΜΟ ΠΑΡΟΥ στο λιμάνι και έξω από το  ΚΕΠ Παροικιάς, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Πάρου και εκπρόσωποι του Συλλόγου  Εργαζομένων...

Έργο «πιλότος» για νέα αναπτύγματα

Σημαντικά έργα για το λιμάνι του Μέριχα στην Κύθνο, προετοιμάζονται από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, με κυριότερο, αυτό της εγκατάστασης πλωτής προβλήτας μήκους 60 μέτρων, στην πλευρά των Αγίων Ακίνδυνων.

Την εκταμίευση των σχετικών κονδυλίων, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση των...

Συνεισφορά για τις παιδικές χαρές του Δήμου Άνδρου

Tο Περιφερειακό Συμβούλιο, στην τελευταία του συνεδρίαση, αποφάσισε τη συγχρηματοδότηση τριών παιδικών χαρών του Δήμου Άνδρου. 

Σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσης Σουσούδης αναφέρει:

«Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκο που ανταποκρίθηκε από την πρώτη...

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα

Ημερίδα συνδιοργάνωσε στην Αθήνα, στην αίθουσα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η Ομοσπονδία Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων (Ο.ΣΥ.ΜΙ.Κ.), με θέμα «Ο πρωτογενής τομέας μοχλός ανάπτυξης των Μικρών...

Σελίδες