Εγκατάσταση τριών μικρών μονάδων πόσιμου νερού στην Πάρο

Νέα μέθοδος με περιβαλλοντικά οφέλη

Στην εγκατάσταση τριών νέων μονάδων παραγωγής πόσιμου νερού με τη μέθοδο της αντίστροφης όσμωσης, χωρίς χημικές ουσίες, προχωρά η ΔΕΥΑ Πάρου.

Σε ανάλογη ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, τονίζεται ότι η εν λόγω ενέργεια πολλαπλασιάζει τα οφέλη όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της Επιχείρησης Ύδρευσης.

Εξοικονόμηση 2.500 φιαλών ημερησίως

Ειδικότερα, αναφέρεται πως “Μετά την έναρξη των εργασιών εγκατάστασης του υπερσύγχρονου - καινοτόμου συστήματος “Τηλεελέγχου - Τηλεχειρισμού και Ελέγχου Διαρροών του Δικτύου Ύδρευσης Πάρου”, η Δ.Ε.Υ.Α. Πάρου συνεχίζει την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της, με την εγκατάσταση τριών μικρών μονάδων παραγωγής πόσιμου νερού με τη μέθοδο της αντίστροφης όσμωσης - χωρίς χημικές ουσίες. Η συγκεκριμένη μέθοδος παραγωγής πόσιμου νερού πρόκειται για εξαιρετικά πρωτοπόρα. Ταυτόχρονα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκτός από τα αδιαμφισβήτητα περιβαλλοντικά οφέλη, συμβάλλει άμεσα στη δραστική μείωση της κατανάλωσης των τεραστίων ποσοτήτων πλαστικών φιαλών και στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά κάθε μονάδος, με την παραγωγή και διάθεση νερού 4 κυβικών μέτρων, γίνεται εξοικονόμηση 2.500 φιαλών ημερησίως. Το χρηματικό αντίτιμο για τη παροχή 10 λίτρων νερού θα είναι 20 λεπτά του ευρώ, με σκοπό την κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων.

Οι μονάδες θα τοποθετηθούν στην Παροικιά, Αγκαιριά και Αρχίλοχο ενώ η εγκατάστασή τους αναμένεται να ξεκινήσει το προσεχές διάστημα και να έχει ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο”.