Βελτιωμένες ταχύτητες και νέα δρομολόγια για την Blue Star

  • Δευτέρα, 10 Ιουνίου, 2013 - 06:00

Από τις 14 Ιουνίου έως και το τέλος του μήνα θα βρίσκεται καθημερινά στη γραμμή Πειραιάς-Σύρος-Τήνος-Μύκονος με επιστροφή, το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Ιθάκη», μειώνοντας, μάλιστα, τον συνολικό χρόνο του ταξιδιού του.

Με απόφαση της πλοιοκτήτριας εταιρίας το «Ιθάκη» θα αναχωρεί καθημερινά από τον Πειραιά στις 7.30 το πρωί και θα βρίσκεται στη Σύρο στις 11.15, δηλαδή μετά από 3 ώρες και 45 λεπτά. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το πλοίο θα καταπλέει στην Τήνο στις 12 το μεσημέρι και 45 λεπτά αργότερα θα βρίσκεται στο λιμάνι της Μυκόνου. Το απόγευμα το πλοίο θα αναχωρεί από το λιμάνι της Σύρου στις 4 μ.μ. με προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον Πειραιά τις 8 το βράδυ.

Από τη Δευτέρα 1η Ιουλίου το «Blue Star Ιθάκη» αποχωρίζεται για λίγο το λιμάνι του Πειραιά, καθώς η πλοιοκτήτρια εταιρία εγκαινιάζει μια νέα γραμμή από Ραφήνα για Μύκονο-Πάρο-Νάξο-Ίο. Το πλοίο θα αναχωρεί καθημερινά στις 7.40 το πρωί με προγραμματισμένη άφιξη στην Ίο στις 3 μετά το μεσημέρι. Το πλοίο θα επιστρέφει στη Ραφήνα στις 11 το βράδυ, αναχωρώντας από την Ίο στις 15.30 και εκτελώντας κυκλικά το ίδιο δρομολόγιο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης του δρομολογίου από Ραφήνα, η γραμμή Πειραιάς-Σύρος-Τήνος-Μύκονος θα εξυπηρετείται από το «αδελφό» πλοίο «Blue Star Νάξος», το οποίο θα καταπλέει στον Πειραιά στις 19.45 με αναχώρηση από τη Σύρο στις 16.00.