Καυστική απάντηση της Ανοικτής Επιτροπής Αλληλεγγύης στο δήμο Τήνου για το Κοινωνικό Φαρμακείο

“Δυσοσμία εξουσίας”

Συνέχεια στον “απόλυτα εποικοδομητικό δημόσιο διάλογο” με το δήμο Τήνου δίνουν τα μέλη της Ανοικτής Επιτροπής Αλληλεγγύης, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Οι εκατέρωθεν βολές δεν παύουν να εκτοξεύονται με “φόντο” τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των συμπολιτών μας, που έχουν έρθει αντιμέτωποι με την ανάγκη χορήγησης δωρεάν φαρμάκων εξαιτίας της ανεργίας και της δεινής οικονομικής συγκυρίας.

“Άρωμα προεκλογικό”

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο δήμαρχος Τήνου είχε παραχωρήσει στην “Κοινή Γνώμη” την προσωπική θέση του όσον αφορά σε όσα του καταλογίζουν τα μέλη της Ανοικτής Επιτροπής για τον τρόπο με τον οποίο – όπως ορίζει και το καταστατικό που ενέκρινε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο – παίρνονται οι αποφάσεις για τη συγκέντρωση, την καταγραφή και τη διανομή των φαρμάκων. Ο κ. Κροντηράς, συγκεκριμένα, είχε δηλώσει, πως ορθό είναι να αποφασίζει η κοινωνική υπηρεσία του δήμου και πως όλα τα σχόλια των συνυπογραφόντων της απάντησης της Ανοικτής Επιτροπής θυμίζουν “άρωμα προεκλογικό” και αφήνουν τον σκοπό της λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου... στο περιθώριο. Επίσης, ο ίδιος είχε υποστηρίξει πως, στη διαχειριστική επιτροπή του Κοινωνικού Φαρμακείου θα συμμετέχουν κατά προτεραιότητα μέλη της ανωτέρω Επιτροπής και κατέληγε πως κύριος στόχος είναι η συνεργασία και όχι ο αντίλογος.

“Η βροχή ξεπλένει τη βρωμιά”

Στη νέα καυστικού περιεχομένου απάντηση που δίνουν στη δημοσιότητα τα μέλη, επισημαίνουν πως ο Παναγιώτης Κροντηράς, “παινεύεται” για τα αυτονόητα, έχοντας φέρει στο προσκήνιο, “τη δυσοσμία της εξουσίας και της διαπλοκής”. Μεταξύ άλλων, τονίζουν πως ο ίδιος σε δηλώσεις του στην “Κοινή Γνώμη” είχε ζητήσει τη συνδρομή πολιτών και ομάδων, από τις οποίες τώρα “αυταρχικά αφαιρεί τη δυνατότητα συνδιαμόρφωσης” του θεσμού. Μάλιστα, εξηγούν ότι είναι “τουλάχιστον ανήθικο” να αναφέρεται μόνο σε κάποια πρόσωπα για την προσφορά φαρμάκων, όταν ο κύριος όγκος αυτών, έχει συγκεντρωθεί και συλλεχθεί μετά από ενέργειες της Ανοικτής Επιτροπής Αλληλεγγύης. Σημειώνουν δε, πως έπρεπε εξ αρχής να είχε κρατηθεί ηλεκτρονικό αρχείο αλλά και πως το τροποποιημένο κατασταστικό του δημάρχου, αυξάνει τις θέσεις των μελών του δήμου στη διαχειριστική επιτροπή. Κλείνοντας την επιστολή τους, αναφέρουν πως, “η επιθετική συμπεριφορά” είναι απόρροια αποκλειστικά και μόνο από της δικής του στάσης. “Κρατήστε λοιπόν εσείς την ομπρέλα και βάλτε από κάτω της όσους θέλουν να οργανωθούν στην αγκαλιά σας. Εμείς κύριε Κροντηρά προτιμάμε την βροχή, γιατί η βροχή ξεπλένει τη βρωμιά”, υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά.