Χρηματοδότηση αποχέτευσης στον Περίβολο Θήρας

Ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη δημοπράτηση του έργου “Ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης οικισμού Περίσσας – Περιοχή Περίβολος Δήμου Θήρας”, το οποίο αποτελούσε μόνιμο αίτημα των κατοίκων για πάρα πολλά έτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε δεκτή η πρόταση που υπέβαλε η ΔΕΥΑ Θήρας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής για χρηματοδότηση του έργου, με προϋπολογισμό 1.409.400,00€.

Με την κατασκευή του, θα καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες αποχέτευσης των κατοίκων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της παραλιακής ζώνης Περίσσας – Περιβόλου (Αγίου Γεωργίου), ενώ προστατεύεται ο υδροφόρος ορίζοντας και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή από πιθανή μόλυνση.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή περίπου 2.250 μέτρων βαρυτικών δικτύων αποχέτευσης, περίπου 2.500 μέτρων καταθλιπτικών δικτύων αποχέτευσης και την κατασκευή δύο αντλιοστασίων λυμάτων.

Ως εκ τούτου υπογραμμίζεται πως “με συστηματική δουλειά και συνεχή παρακολούθηση των προτάσεων προς χρηματοδότηση νέων έργων που υποβάλλονται διασφαλίστηκε ένα ακόμα μεγάλο έργο και αναμένονται νέα”.

 

 

 

Ετικέτες: