Ενίσχυση του αστυνομικού δυναμικού ζητά η ΠΕΔ Κυκλάδων

Την ενίσχυση του αστυνομικού δυναμικού των Κυκλάδων το οποίο εμφανίζεται μειωμένο κατά 41%, σύμφωνα με πρόσφατο έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού, ζητά με νέα επιστολή του προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, το Τοπικό Παράρτημα Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου.

Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Παραρτήματος, Γιάννης Δεκαβάλλας, η υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων του νομού συνεχίζεται και μάλιστα με αυξητική τάση, η οποία οφείλεται στην ακολουθούμενη δημοσιονομική πολιτική “πάγωμα” προσλήψεων, στη συνταξιοδότηση σημαντικού αριθμού αστυνομικών, αλλά και στη μη αναπλήρωση αυτών που μετατίθεται σε άλλες περιοχές της χώρας μας.

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νησιά ακόμα και σε θέματα ασφάλειας είχε τεθεί για πρώτη φορά από το Τοπικό Παράρτημα Κυκλάδων της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου ένα χρόνο πριν. Ωστόσο, σημειώνεται ότι παρά τη γραπτή διαμαρτυρία του Παραρτήματος (με αρ. Πρωτ.: 10/31-01-2013), το Υπουργείο δεν ανταποκρίθηκε στο δίκαιο και αυτονόητο αίτημα, τόσο των αστυνομικών υπαλλήλων, όσο και των αιρετών του νομού, για την αναγκαία στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων.

Επιπλέον, επισημάνθηκε πως οι Κυκλαδίτες έχουν δικαίωμα σε βασικές υπηρεσίες από το κράτος ,όπως είναι η υγεία, η παιδεία, η πρόνοια και η ασφάλεια. “Αποκομμένα τα νησιά μας ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες από την ηπειρωτική Ελλάδα, λόγω της ελλιπούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης, βιώνουν αρνητικές συνθήκες πλέον ακόμη και σε ότι αφορά την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών της καθημερινότητάς τους, παράλληλα συνεισφέρουν τα μέγιστα στην εθνική οικονομία μέσω του τουρισμού” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Δεκαβάλλας.

Δεν παραλείπει ωστόσο να τονίσει ότι η πολιτεία έχει υποχρέωση απέναντι στους Κυκλαδίτες να τους προσφέρει τα αναγκαία δημόσια αγαθά. Για το λόγο αυτό, καλεί τον κ. Δένδια να εξετάσει με ιδιαίτερη προσοχή το αίτημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων και να προβεί σε όλες εκείνες τις αναγκαίες ενέργειες, οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα τη στελέχωση με το αναγκαίο προσωπικό. “Η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους νησιώτες μας θα συμβάλει περαιτέρω στην προσπάθεια που γίνεται για την οικονομική ανόρθωση της χώρας μας, αλλά και στην εθνική ασφάλεια λόγω της θέσης και της γεωφυσικής ιδιαιτερότητας του νομού μας”, καταλήγει ο κ. Δεκαβάλλας.

Ετικέτες: