Οι "Πολίτες για τα νησιά μας" στην Ορθόδοξη και την Καθολική Εκκλησία

Ο Βασίλης Βρούτσης και μέλη της Δημοτικής Κίνησης ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ επισκέφτηκαν τους δύο αρχαιότερους θεσμούς που υπάρχουν στη Νάξο: την Ορθόδοξη Εκκλησία και την Καθολική Εκκλησία. 

Συναντήθηκαν, στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας, με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Καλλίνικο. Στην συζήτηση που  ακολούθησε, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Βρούτσης, αφού αναφέρθηκε στην σημαντική συνεισφορά της Εκκλησίας στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης, εξέφρασε την επιθυμία της Κίνησης για διαρκή επικοινωνία και συνεργασία της με την Μητρόπολη Παροναξίας, σε θέματα που σχετίζονται με το ρόλο και την δραστηριότητα της Εκκλησίας στους τομείς της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής πρόνοιας, της παιδείας και του πολιτισμού. Η συζήτηση, σε πνεύμα αμοιβαιότητας, υπήρξε επικοιδομητική και χρήσιμη. Τα δύο μέρη εξέφρασαν την πρόθεση και την διάθεσή τους να συνεχιστεί η επικοινωνία και η συνεργασία τους για το καλό των δημοτών του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Επίσης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Βασίλης Βρούτσης και η αντιπροσωπεία της Δημοτικής Κίνησης ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ επισκέφθηκαν τον Πατέρα Εμμανουήλ Ρεμούνδο στα γραφεία της Καθολικής Αρχιεπισκοπής. Ο Αιδεσιμότατος Εμμανουήλ Ρεμούνδος παρουσίασε στον Βασίλη Βρούτση και την αντιπροσωπεία της Κίνησης το πολιτιστικό έργο της Καθολικής Μητρόπολης, στο οποίο έχει συμβάλλει αποφασιστικά. Επίσης, εξέθεσε ζητήματα και προβλήματα που αφορούν την ιστορική πορεία και σημασία που έχει το Κάστρο για τη Χώρα και τη Νάξο. Και οι δύο πλευρές συμφώνησα να έχουν τακτική επικοινωνία και συνεργασία.