Με σκάφη του Λιμενικού Σώματος η μεταφορά εκλογικού υλικού στη Σύρο

Επί ποδός...και στις εκλογές

Σκάφη της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος επιστρατεύτηκαν το πρωί της Δευτέρας για την ασφαλή και έγκαιρη μεταφορά των εκλογικών σάκων από τα γύρω νησιά των Κυκλάδων στο Πρωτοδικείο της Ερμούπολης στη Σύρο.

Ειδικότερα, το πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος 137 με έδρα την πρωτεύουσα του νομού παρέλαβε από τα Λουτρά Κύθνου το εκλογικό υλικό των δήμων Κύθνου και Κέας, που αρχικά είχε μεταφερθεί στον Μέριχα από το σκάφος του Λαυρίου και στη συνέχεια μετέβη στην Άνδρο.

Η Μύκονος και η Τήνος εξυπηρετήθηκαν από το σκάφος 173 του Λιμενικού Σώματος Μυκόνου, το οποίο κατέφθασε στη Σύρο λίγο μετά τις 10 το πρωί. Τέλος, η Διοίκηση παρείχε τις υπηρεσίες της και στα νησιά της Σικίνου και της Φολεγάνδρου, οι ψήφοι των οποίων μεταφέρθηκαν στη Νάξο από το σκάφος 172 του Λιμεναρχείου Νάξου.

Άμεση ανταπόκριση

Η διαδικασία αυτή θα επαναληφθεί και την προσεχή Κυριακή 25 Μαΐου, τόσο επόμενη Κυριακή τόσο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όσο και για τις ευρωεκλογές. Καθίσταται γνωστό ότι το Λιμενικό Σώμα δεσμεύεται κατόπιν σχετικής διαταγής του υπουργείου Ναυτιλίας να προσφέρει τη βοήθειά του, εφόσον αυτή ζητηθεί. Μεταξύ άλλων, η συνδρομή του είναι απεριόριστη σε μεταφορές προσώπων και δικαστικών εκπροσώπων για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών στα νησιά. Στο πλαίσιο αυτό, η υπηρεσία μετέφερε το πρωί του περασμένου Σαββάτου δικαστικούς αντιπροσώπους σε Σίφνο και Σίκινο, οι οποίοι δεν κατάφεραν να μεταβούν στα νησιά λόγω της ελλιπούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης. Επιπλέον, στην περίπτωση που υποβληθούν περισσότερα αιτήματα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η 6η Περιφερειακή Διοίκηση έχει καθήκον να μεριμνήσει άμεσα.

Επιστράτευση εναέριων και πλωτών μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων

Υπενθυμίζεται ότι για την αντιμετώπιση τυχουσών εκτάκτων αναγκών κατά τη διάρκεια των εκλογών, έχουν τεθεί στη διάθεση του υπουργείου Εσωτερικών εναέρια και πλωτά μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων, το κόστος των οποίων θα βαρύνει το ίδιο το υπουργείο.

Ως εκ τούτου, δεδομένης της έλλειψης δρομολογίων, διατέθηκε εκτάκτως πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού για την έγκαιρη μεταφορά 22 συνολικά σάκων με εκλογικό υλικό από τη Ρόδο στους δήμους Καρπάθου και Κάσου και την περιφερειακή ενότητα Καρπάθου, προκειμένου να διεξαχθεί απρόσκοπτα η εκλογική διαδικασία.