Αφιέρωμα στα ελληνικά νησιά από το CNN

Άρωμα από Κυκλάδες

Για ακόμη μια φορά άλλο ένα διεθνές μέσο ενημέρωσης εξυμνεί τα ελληνικά νησιά, τα οποία αποτελούν αγαπημένο προορισμό για εκατομμύρια τουρίστες. Ο λόγος για το CNN το οποίο πραγματοποίησε εκτενές αφιέρωμα σε εννέα από τα καλύτερα νησιά της Ελλάδας, με τα σκήπτρα να κρατούν και πάλι οι Κυκλάδες.

Ιδανικά νησιά για κάθε τύπο διακοπών

Δεν είναι λίγες φορές που τα νησιά των Κυκλάδων έχουν πρωταγωνιστήσει σε αφιερώματα των διεθνών μέσων ενημέρωσης, είτε μέσω έντυπων εκδόσεων είτε μέσω του διαδικτύου, εκτινάσσοντας τα στις πρώτες θέσεις προτιμήσεων παγκοσμίως.

Περιγράφοντας όσα προσφέρουν οι νησιωτικές επιλογές των Κυκλάδων, το CNN αναφέρει ότι για όσους επιθυμούν να απολαύσουν ένα από τα πιο διάσημα ηλιοβασιλέματα, να περπατήσουν στα ολόλευκα σοκάκια και να κολυμπήσουν σε πολύχρωμα ηφαιστειακά νερά, ιδανικός προορισμός αποτελεί το νησί της Σαντορίνης, ενώ όσοι προτιμούν να περάσουν τις διακοπές τους σε πιο ξέφρενους ρυθμούς τότε η Μύκονος αποτελεί την ιδανική επιλογή, καθώς δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία ως η ελληνική Ίμπιζα.

Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, η Νάξος προσφέρει στον επισκέπτη την καλύτερη εικόνα μιας ήσυχης επαρχιακής ζωής, προσελκύοντας με αυτόν τον τρόπο τους λάτρεις της φύσης, που θέλουν να απομακρυνθούν από την ''βουή'' της πόλης. Για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ όπως το kitesurfing και το windsurfing, προσφέρεται η Πάρος, η οποία αποτελεί το έτερο κοσμικό νησί των Κυκλάδων. Ηρεμία και χαλάρωση προσφέρουν τα Κουφονήσια ,τα οποία λόγω της μεγάλης απόστασης από το λιμάνι του Πειραιά και κατ’ επέκταση της έλλειψης μεγάλης τουριστικής κίνησης, προσφέρουν αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα. Η άγρια Φολέγανδρος αποτελεί την καλύτερη απόδραση για τα ζευγάρια που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την εκπληκτική θέα, με τα υπέροχα καλντερίμια και τα γραφικά στενά που σου ταξιδεύουν το νου. Τέλος στη λίστα με το αφιέρωμα των ελληνικών νησιών συμπεριλαμβάνεται η Μήλος, η οποία κάθε χρόνο ''σπάει ρεκόρ'' επισκεψιμότητας δεδομένου ότι αποτελεί το μοναδικό κυκλαδίτικο νησί το οποίο προσφέρει την ποικιλία και την ομορφιά των παραλιών, οι οποίες είναι ιδιαίτερες, με άσπρη άμμο και λευκά βράχια που δεν συναντάς συχνά.

Συγκριτικό πλεονέκτημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση

Αξιοσημείωτο πάντως αποτελεί το γεγονός ότι τα ελληνικά νησιά αυξάνουν συνεχώς τη δημοφιλία τους στους ξένους τουρίστες, κάτι το οποίο γίνεται εμφανές από την αύξηση των απευθείας πτήσεων από διάφορες πόλεις του εξωτερικού προς εγχώριους τουριστικούς προορισμούς, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον μεγάλων διεθνών πρακτορείων. Σύμφωνα με παράγοντες της τουριστικής αγοράς, θετικά μεταφράζεται η αύξηση των απευθείας πτήσεων, κάτι το οποίο αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα και τα νησιά. Ιδίως από τη στιγμή που πολλοί επισκέπτες προτιμούν να κάνουν τις διακοπές τους σε μέρη όπου υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση με την πόλη όπου διαμένουν. Αναφορικά με τα ανώτερα στοιχεία, άξιο αναφοράς είναι ότι παρ’ όλο που από τα νησιά των Κυκλάδων μόνο οι αερολιμένες της Σαντορίνης και της Μυκόνου μπορούν να υποδέχονται πτήσεις εξωτερικού, οι επισκέπτες δεν πτοούνται και ενισχύουν την προτίμηση τους ακόμα και για τα πιο δυσπρόσιτα νησιά.

Ετικέτες: