Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη Σύρο

Σύσκεψη με κεντρικό θέμα του αερολιμένα Σύρου

Επί τάπητος θα τεθεί το θέμα της ολοκλήρωσης της μελέτης που αφορά στην επέκταση του αεροδιαδρόμου του αεροδρομίου Σύρου, παρουσία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος θα μεταβεί σήμερα στη Σύρο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Χρυσοχοΐδης, προερχόμενος από την Πάρο θα μεταβή στη Σύρο προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής με στελέχη της ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) για το έργο που πρόκειτια να αλλάξει τα δεδομένα της αεροπορικής διασύνδεσης του νησιού.

Μείζονος σημασίας το ζήτημα του αεροδρομίου, δεδομένου ότι θα συμβάλλει μεταξύ άλλων στην αναβάθμιση του νησιού, κάτι το οποίο θα οδηγήσει στη προώθηση του τουρισμού. Άλλωστε το ζήτημα του αεροδρομίου αποτελεί θέμα υψίστης σημασίας και για τη νέα Δημοτική Αρχή, κάτι το οποίο το έχει επισημάνει επανειλημμένα. Σημειώνεται πως η παρουσία του κ. Χρυσοχοΐδη εντάσσεται στο πλαίσιο των επισκέψεών του στα νησιά των άγονων αεροπορικών γραμμών.

Συνέχεια των προηγούμενων συζητήσεων

Σύσκεψη για το θέμα του αεροδρομίου έχει πραγματοποιηθεί και στο παρελθόν με την παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων όπως και του πρώην Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη. Επί τάπητος είχαν τεθεί τα αιτήματα της Περιφέρειας σχετικά με τα έργα που έπρεπε να ενταχθούν στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης - ΣΕΣ) και αφορούσαν μεταξύ άλλων και στις υποδομές προσπελασιμότητας (Λιμάνια-Αεροδρόμια-Οδικά δίκτυα). Κατά τη διάρκεια της τότε επίσκεψης είχαν συζητηθεί λεπτομερώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις, κάτι το οποίο συμβάλει στην υποβάθμιση της περιοχής κάτι το οποίο κάνει επιτακτική την ανάγκη εκσυγχρονισμού των αερολιμενικών εγκαταστάσεων.