Το καλοκαίρι του 2015 αναμένεται η λειτουργία του νέου αεροδρομίου Πάρου

Επίσκεψη Μ. Χρυσοχοΐδη στην Πάρο

Στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποίησε στα νησιά των Κυκλάδων ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μεταξύ άλλων βρέθηκε και στη Πάρο όπου ανακοίνωσε την πιθανή λειτουργία του νέου αεροδρομίου του νησιού έως την καλοκαιρινή περίοδο του 2015.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου ο κ. Χρυσοχοΐδης επισκέφτηκε το εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου ενώ παράλληλα ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα των εργασιών και την επέκταση της σύμβασης για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου της Πάρου παρουσία του Δημάρχου Πάρου κ. Μάρκου Κωβαίου, του Έπαρχου κ. Κώστα Μπιζά, του πρώην Δημάρχου κ. Χρήστος Βλαχογιάννης, των Δημοτικών Συμβούλων, του Πρόεδρου της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Γιώργο Μπαφίτη, του πρόεδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννη Ρούσσο και του Αερολιμενάρχης Πάρου κ. Κώστα Λεοντίδη.

 

Επιτακτική ανάγκη το νέο αεροδρόμιο του νησιού

Η λειτουργία του νέου αεροδρομίου Πάρου αποτελεί ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας για την τοπική κοινωνία του νησιού καθώς θα αποτελέσει πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών. Η δέσμευση του αρμόδιου υπουργού για τις προσπάθειες που θα καταβληθούν προκειμένου το νέο αεροδρόμιο να έχει ολοκληρωθεί και να λειτουργεί έστω και με προσωρινές αλλά αξιόπιστες κτιριακές εγκαταστάσεις έως την επόμενη τουριστική περίοδο έχει αναζωπυρώσει τις ελπίδες των κατοίκων και των αρχών του νησιού για αναβάθμιση της περιοχής η οποία αποτελεί επιτακτική ανάγκη.. Άλλωστε σε μια εποχή όπου η χώρα μαστίζεται από την οικονομική κρίση, η κυβέρνηση εναποθέτει τις ελπίδες της στο τουριστικό τομέα γεγονός που χρήζει ανάγκης την επίσπευση των εργασιών για την ολοκλήρωση των εργασιών του νέου αεροδρομίου το οποίο αναμένεται να φιλοξενεί κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Παράλληλα κατά την επίσκεψη του στη Πάρο ο υπουργός δήλωσε ότι μεταξύ άλλων έχει δρομολογηθεί ήδη η ένταξη χρηματοδότησης του συνόλου των κτιριακών εγκαταστάσεων ύψους 10 εκ. ευρώ στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Σημειώνεται ότι κατά τη συνάντηση ο Έπαρχος Πάρου Κώστας Μπιζάς αφού πρώτα καλωσόρισε τον κ. Χρυσοχοΐδη στη συνέχεια θέλοντας να τονίσει τη σημασία του αεροδρομίου για την ανάπτυξη του νησιού δήλωσε ότι«η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική διότι μια προσπάθεια πολλών δεκαετιών από το σύνολο των Αυτοδιοικητικών παραγόντων, των Επαγγελματικών φορέων και ο διακαής πόθος των Παριανών και των Αντιπαριωτών για ένα σύγχρονο και μεγάλο αεροδρόμιο δείχνει να υλοποιείται».

« Αποστολή να υπάρξει πλήρης λειτουργία»

Το υπό κατασκευή νέο αεροδρόμιο άγονης γραμμής της Πάρου, με διάδρομο μήκους 1.400 μ. Το οποίο βρίσκεται στη θέση Μάγγανο ξεκίνησε το 2012 και στο αντικείμενό του περιλαμβάνονται οι κύριες εργασίες για την κατασκευή τού νέου πεδίου ελιγμών που αναμένονταν αρχικά να ολοκληρωθούν τον Γενάρη του 2015. Σύμφωνα με μελέτες το νέο σύγχρονο αεροδρόμιο θα περιλαμβάνει διάδρομο, δύο λοξούς συνδετήριους τροχόδρομους, δάπεδο στάθμευσης αεροσκαφών, εσωτερική περιμετρική υπηρεσιακή οδός, έργα αποστράγγισης - αποχέτευσης, περίφραξη ασφαλείας καθώς φωτοσήμανση). Ο κ. Χρυσοχοΐδης μετέβη στο νησί προκειμένου να επιθεωρήσει από κοντά την πρόοδο των εργασιών στο νέο αεροδρόμιο ενώ δεδομένης της αυξημένης τουριστικής κίνησης το 2014, σύμφωνα με τον ίδιο διερευνάται η δυνατότητα άμεσης λειτουργίας του νέου αεροδρομίου την τουριστική περίοδο 2015 σε προσωρινές εγκαταστάσεις. Αναφερόμενος μάλιστα στην αναγκαιότητα της άμεσης λειτουργίας του αεροδρομίου, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε: «Αποστολή μας είναι να υπάρξει πλήρης λειτουργία του αεροδρομίου τον Απρίλιο του 2015 έτσι ώστε τη νέα τουριστική σεζόν, η Πάρος να διαθέτει ένα σύγχρονο αεροδρόμιο, στο οποίο να μπορούν να προσγειώνονται όλων των κατηγοριών τα αεροσκάφη».