Μήνυμα Ι. Μαλταμπέ για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Μήνυμα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου απέστειλε ο πρόεδρος της Δημοτικής Παράταξης “Ανδριακή Ενότητα”, Ιωάννης Μαλταμπές.

“Αυτές τις ημέρες, ας αναλογιστούμε όλοι μας, αλλά κυρίως οι έχοντες την Αρχή και τη Διοίκηση της Πατρίδος, αν πράγματι έχουν καταλάβει τι ακριβώς συνέβη εκείνες τις υπέροχες ημέρες του φθινοπώρου του 1940 στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο, που είναι ικανό 74 χρόνια μετά να μας συγκινεί ακόμη και να μας δίνει νόημα στην καθημερινότητά μας, χωρίς να έχει ποτέ, όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια, κανείς διανοηθεί να μειώσει την αξία του συμβάντος ούτε καν να ζητήσει μία αλλαγή στην εορτή της ΝΙΚΗΣ κατά του Παντοδύναμου τότε Ναζισμού, ως αποτέλεσμα μόνον της καθαρής Ελληνικής Ορθής Ψυχής που αψήφησε όλους τους δαίμονες της ιστορικής συγκυρίας και προέταξε στα σιδερόφρακτα παντοδύναμα ναζιστικά άρματα τους αρχαίους παιάνες και τις αιώνιες ανίκητες άνωθεν προερχόμενες προσταγές . Ίτε παίδες ελλήνων ή ταν ή επί τας.

Και αν καταλαβαίνουν πραγματικά τι είναι αυτό που συνέβη τούτες τις αντίστοιχες ακριβώς ημέρες του Οκτωβρίου του 1940, τότε γιατί αφήνουν την Όρθια ακόμη, παρά τα συνεχή σφοδρότατα και πάντοτε ύπουλα χτυπήματα, Ελληνική Ψυχή να μην έχει απολύτως ουδεμία ηγεσία, αυτές τις απίστευτα δύσκολες για το Έθνος ολόκληρο ύπουλες και εξαιρετικά επικίνδυνες μέρες που άπαντες οι προαιώνιοι εχθροί έχουν μαζευτεί γύρω μας και ερίζουν ήδη από τώρα για την διανομή, ως ιματίων που μπαίνουν σε κλήρο, των εδαφών που επίτηδες κάποιοι εφιάλτες πολλά χρόνια τώρα άφησαν όχι απλά απροστάτευτα, αλλά στο έλεος των απέναντι «φίλων» και των επιθετικών βόρειων γειτόνων που εμείς τους κάναμε επικίνδυνους για την Ελλάδα με την απίστευτα εχθρική προς τον Έλληνα πολιτική των κυβερνήσεων «μας» των τελευταίων 30 ετών.

Ας αφήσουμε έστω τώρα, την ύστατη στιγμή, τους Όρθιους ακόμη Έλληνες να ενωθούν με την Προαιώνια Ορθή Δόξα της Σαλαμίνας, του Μαραθώνα, των Θερμοπυλών, της Μυκάλης και της Αλεξανδρινής Προέλασης στην Άκρη του Κόσμου, που ακόμη τον θυμούνται και τον δοξάζουν. Ας ενωθούμε λοιπόν με τους Ακρίτες, τους Ιερολοχίτες, τους Μακεδονομάχους, τους Κρήτες και τους Κυπρίους τόσων αιώνων που κράτησαν Όρθια την Πίστη στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ από Έλληνες που πίστευαν πάντα στον Θεό και στον Εαυτό τους. Οι Έλληνες του 1940-1944 έγιναν οι ΉΡΩΕΣ του πολιτισμένου τότε Κόσμου και οι Ελληνίδες της Πίνδου, οι ΗΡΩΙΔΕΣ της Γης όλης και δεν σταμάτησαν ακόμη και όταν οι Ναζί έστελναν στο εκτελεστικό απόσπασμα όλους τους κατοίκους των χωριών της Εθνικής Αντίστασης. Ας ενωθούμε όλοι ΜΑΖΙ, έστω αυτές τις επετειακές ημέρες που ΌΛΟΙ αναγνωρίζομε ως εορτή του Ελληνικού Αδούλωτου Πνεύματος και ας αποφασίσομε ο καθένας για τον εαυτό του: είμαστε έτοιμοι να μείνομε όρθιοι ή είμαστε ανίκανοι να προασπίσομε την ΠΑΤΡΙΔΑ απέναντι στις προκλήσεις όλων των εχθρών μας. Η απάντηση της παντοδύναμης Όρθιας Ελλάδας είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ : ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ” .