Νέα πρόεδρος η Τόνια Ανδρονίκου

Ορίστηκαν τα μέλη της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Μυκόνου

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυκόνου ομόφωνα ορίστηκαν τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού, η οποία θα έχει άμεση συνεργασία με την Αντιδημαρχία Τουρισμού, που λειτουργεί για πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού.

Ο Δήμαρχος, Κωνσταντίνος Κουκάς, πρότεινε μια αντιπροσωπευτική και φιλόδοξη Επιτροπή Τουρισμού με στόχο να κινηθεί η Μύκονος σε νέα αναπτυξιακά πρότυπα και να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες για τον εμπλουτισμό της τουριστικής δραστηριότητας του νησιού.

Το έργο της Επιτροπής είναι συμβουλευτικό και γνωμοδοτικό και οι αρμοδιότητές της σχετίζονται με τον προγραμματισμό και τη χάραξη της τουριστικής πολιτικής, το σχεδιασμό της τουριστικής ανάπτυξης στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής του Δήμου και την διαμόρφωση και προώθηση των αναγκαίων ρυθμίσεων και των απαιτούμενων μέτρων εφαρμογής. Είναι υπεύθυνη για εισηγήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να λαμβάνονται οι κατάλληλες αποφάσεις για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του τουριστικού τομέα και για την παρακολούθηση της απόδοσής του.

Η δεκαπενταμελής Επιτροπή, με θητεία δυόμιση ετών, είναι υπεύθυνη να προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο κατευθύνσεις για τη μελέτη και την κατάρτιση προγραμμάτων τουριστικής υποδομής και ανάπτυξης του Δήμου αλλά και να συνεργάζεται με συναρμόδιους επαγγελματικούς φορείς της τοπικής κοινωνίας για την εναρμόνιση των πολιτικών τους και το συντονισμό των δράσεων τους με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας του νησιού.

Αναλυτικά τα μέλη

Τα τακτικά μέλη της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Μυκόνου με πρόεδρο τη Δημοτική Σύμβουλο Τόνια Δ. Ανδρονίκου είναι οι Μαρία Π. Κουσαθανά, Σοφία Π. Δάντου – Σκορδίλη, Γιώργος Κασσαβέτης, Κατερίνα Μ. Μονογιού, Γιάννης Γ. Θεοχάρης, Χρήστος Ι. Ελευθερίου, Παναγιώτης Ι. Δακτυλίδης, Κωνσταντίνα Γριντέλα – Πρωτογεράκη, Δημήτρης Μάνεσης, Μιχάλης Δ. Λυκούρης, Νικόλαος Ι. Σταυρακόπουλος, Αναστάσιος Η. Ιωαννίδης, Γιώργος Ριζόπουλος και Μιχάλης Αποστόλου.

Αναπληρωτές ορίστηκαν οι Μιλτιάδης Κ. Ατζαμόγλου, Μαρία Κρασσά - Μοτσανου, Αντώνης Μ. Κουσαθανάς, Ειρήνη Θ. Ρουσουνέλου, Αναστασία Πάολα, Δαμιανός Μ. Γρυπάρης, Μαρία Ασημομύτη, Χαρίλαος Πασάογλου, Χαράλαμπος Ν. Πασσάς, Κατερίνα Ι. Κουκά, Κατερίνα Δ. Πέτρου, Γκίκας Γ. Ζωγράφος, Αντώνης Ποθητός, Μαργαρίτα Α. Σαμάνογλου και η Φρατζέσκα Καλαμαρά.