Απάντηση του δημάρχου Σερίφου Α. Αντωνάκη στην κριτική που ασκήθηκε από την αντιπολίτευση

Εδώ, μπορείτε να δείτε την πλήρη απάντηση του δημάρχου της Σερίφου, σχετικά με την κριτική που του ασκήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο στις 29/12/2014 σχετικά με διάφορα χρονίζοντα ζητήατα του νησιού:

«Περισσότερο από κάθε άλλη χρονική στιγμή, το τέλος κάθε έτους προσφέρεται για να κάνουμε τον απολογισμό μας σε κάθε επίπεδο. Όσοι βρίσκονται στο στίβο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κι υπηρετούν με ήθος και με σθένος το αξίωμα αυτό που τους έδωσαν οι πολίτες, γνωρίζουν καλά πως ο προσωπικός απολογισμός δεν μπορεί παρά να είναι απόλυτα συνυφασμένος με τον απολογισμό των ενεργειών που έγιναν, με το μέτρημα των κόπων που δαπανήθηκαν, με κάθε μικρή ή μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλαν για το καλό του τόπου τους. Γιατί η εμπιστοσύνη των συμπατριωτών τιμάται καθημερινά ως εσωτερικό καθήκον ώστε να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων.

Σε κάθε Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή, το έτος κλείνει με την κατάρτιση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος για το επόμενο έτος. Νιώθουμε περήφανοι για τις προσπάθειές μας γνωρίζοντας ότι έχουμε επιτυχώς προετοιμάσει για υλοποίηση στην χρονιά που έρχεται έργα και δράσεις που θα δώσουν άλλη όψη στο νησί μας όπως η ασφαλτόστρωση του δρόμου Συνεταιρισμός- Παούρι, η εκ νέου ασφαλτόστρωση του δρόμου Χώρας – Λιβαδίου, η κατασκευή της δεξαμενής στο Γάνεμα, η κατασκευή του δικτύου ύδρευσης στις περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές, η ολοκλήρωση της μελέτης κατασκευής δικτύου μεταφοράς ύδατος από το φράγμα σε κεντρικές δεξαμενές, η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της Χώρας, η αποκατάσταση της παλιάς χωματερής, η έναρξη λειτουργίας ανακύκλωσης καθώς και τόσα άλλα έργα που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα των κατοίκων.

Υπάρχουν ωστόσο κι εκείνοι που τούτο μόνο επιδίωξαν ζητώντας την στήριξη του λαού. Τη συγκέντρωση δύναμης. Όχι φυσικά επειδή πίστεψαν ότι έχουν την ικανότητα να διοικήσουν, ούτε επειδή θεώρησαν ότι μπορούν να δώσουν τον εαυτό τους για τη Σέριφο ούτε καν για να εκπροσωπήσουν το λαϊκό φρόνημα όπως με στόμφο διατείνονται. Αυτή η δύναμη, ήταν ακριβώς τόση όση χρειάζεται ώστε και άμοιρους ευθυνών να θεωρούν τους εαυτούς τους αλλά και να αυτοχρίζονται ελεγκτές των πεπραγμένων ή μη της διοίκησης. Τόση ώστε να τους δίνει την ψευδαίσθηση ότι για να φανούν ικανοί αρκεί να ζητούν καταλογισμό ευθυνών σε μια προσπάθεια συνεχούς σπίλωσης του ονόματος του Δημάρχου, να υποτιμούν, να χαρακτηρίζουν ανεπαρκείς και άβουλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, να επισημαίνουν δια του δακτύλου, να κατηγορούν, να ενθαρρύνουν και να προτρέπουν σε καταγγελίες πολίτες συστρατευμένοι μαζί τους έχοντας ως κοινό τους σύνθημα το «καταγγέλλω άρα υπάρχω».

Οι δημοτικές παρατάξεις και ο τρόπος που διεκδικούν τη στήριξη από τους πολίτες πολλές φορές αποτελούν μικρογραφία της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Σε λίγες μέρες όλοι θα κληθούμε να επιλέξουμε τους νέους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Στις 25 Ιανουαρίου, ο ελληνικός λαός θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα σε εκείνους που ελπίζουν να γίνει δύναμή τους η αγανάκτηση του κόσμου λαϊκίζοντας, πολλά υποσχόμενοι και σε εκείνους που αγωνίζονται στα δύσκολα, που κλείνουν τα αυτιά στις ισοπεδωτικές κριτικές, που δουλεύουν με μεθοδικότητα και συλλογικό πνεύμα και συνεχίζουν αψηφώντας όσους μετακινούνται όπως το κύμα από παράταξη σε παράταξη.

Εύχομαι σε όλους το νέο έτος να καρποφορήσουν οι προσπάθειες για το καλό του τόπου μας, και οι αποφάσεις και οι ενέργειές μας να χαρακτηρίζονται από σύνεση και καθαρή και δημιουργική σκέψη.»