Κυκλάδες - Νότιο Αιγαίο

Κοπή πίτας των υπαλλήλων της ΠΝΑΙ παρουσία Γ. Χατζημάρκου

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των υπαλλήλων στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην πλατεία Τσιροπινά στη Σύρο, σήμερα το μεσημέρι, παρουσία του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου.

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, το προσωπικό της Περιφέρειας άφησε στην άκρη τις υποχρεώσεις του κι έδωσε το “παρών” σε μία λιτή γιορτή που προετοιμάστηκε, στο πλαίσιο της οποίας χαιρέτησε τους παρευρισκομένους αρχικά, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Λεονταρίτης, εκφράζοντάς τους την ικανοποίησή του για την τετράμηνη συνεργασία που έχουν αναπτύξει με στόχο το καλό των νησιωτών του Νοτίου Αιγαίου. 

Το ξεκίνημα κάθε χρονιάς είναι πάντα ένα ορόσημο ελπίδας, ένα χρονικό σημείο – αφετηρία ελπίδας για αναγέννηση. Και είναι λογικό γιατί είναι στην ανθρώπινη φύση. Όμως, εγώ συνηθίζω να λέω ότι το μέλλον, όσο κι αν ελπίζουμε ότι θα είναι καλύτερο, τελικά φέρνει μόνο όσα έχουμε σχεδιάσει εμείς να φέρει. Φέρνει εκείνα για τα οποία έχουμε δουλέψει στο παρελθόν” σημείωσε στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, δίνοντας το στίγμα της συνεπούς δουλειάς με άξονα την οποία πορεύεται η νέα Περιφερειακή Αρχή την τρέχουσα θητεία. Αναφέροντας πως, τόσο η πολιτική ηγεσία της ΠΝΑΙ, όσο και οι υπάλληλοι καλούνται να δουλέψουν σε ένα δύσκολο πλαίσιο που επιτάσσει η εποχή αλλά και οι πολιτικές εξελίξεις του τόπου ενόψει και των εκλογών, η επιμονή και η ευρηματικότητα αποτελούν τα όπλα για την επίτευξη των στόχων στην πολυνησιακή Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου. Ο κ. Χατζημάρκος, αφού ευχήθηκε προς όλους για το νέο έτος, μετά και την τοποθέτηση του εκπροσώπου των εργαζομένων, του Θανάση Δρόσου, ο οποίος ευχήθηκε να υπάρξουν καλύτερες ημέρες για το σύνολο των υπαλλήλων της ΠΝΑΙ, δεσμεύθηκε πως η νέα Περιφερειακή Αρχή είναι σύμμαχός τους.

Τους υπαλλήλους χαιρέτησε και ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Τζώρτζης Μακρυωνίτης ενώ ευχήθηκε καλή πορεία στο έργο της Περιφερειακής Αρχής, τονίζοντας πως, “υπάρχει μία συνεργασία στα θέματα που αφορούν τη ζωή των νησιωτών”, διατυπώνοντας παράλληλα την πεποίθησή του αναφορικά με τις εκλογές, ώστε “να υπάρξει μία ισχυρή κυβέρνηση που θα περιορίσει το κράτος και θα δώσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αυτό που πρέπει να έχει”. 

Αμέσως μετά τους χαιρετισμούς, ο Περιφερειάρχης έκοψε και μοίρασε την αγιοβασιλιάτικη πίτα ενώ οι τρεις τυχεροί που πέτυχαν τα φλουριά έλαβαν ως δώρο από μία ημέρα άδεια. Αξίζει να σημειωθεί, πως στην Περιφέρεια ήταν και η περιφερειακή σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Χρηστιάννα Πάπιτση καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος, Μάρκος Δαδάος.