Συνάντηση για τη διεξαγωγή των Βουλευτικών Εκλογών στην Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων

Ο τρόπος μετάδοσης των αποτελεσμάτων των Εθνικών Εκλογών της Κυριακής 25 Ιανουαρίου 2015 ήταν το αντικείμενο της ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των τοπικών Μ.Μ.Ε, της Γενικής Διευθύντριας Εσωτερικής Λειτουργίας της Π.Ν.Α κας Εύης Αριστείδου, της υπεύθυνης για την ενημέρωση των δημοσιογράφων κας Κατερίνας Σιγάλα και του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Οδυσσέα Ευθυμίου.

Όπως τόνισε ο κ. Λεονταρίτης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποδεικνύει για μία ακόμη φορά πως είναι πρωτοπόρα στις ψηφιακές τεχνολογίες έχοντας ως επίκεντρό της τον πολίτη και με μηδενικό κόστος θα μεταδώσει και πάλι τα εκλογικά αποτελέσματα με ηλεκτρονικό τρόπο. (όπως και οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας).

Μεταξύ άλλων, οι βασικές λειτουργίες που θα παρέχει το Ειδικό Πληροφοριακό Σύστημα μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων είναι η καταχώρηση των στοιχείων της ψηφοφορίας (εγγεγραμμένοι, ψηφίσαντες, άκυρα, λευκά, έγκυρα, ψήφοι που έλαβαν τα Κόμματα, ανά Εκλογικό Τμήμα, ο αυτόματος έλεγχος ορθότητας των καταχωρημένων στοιχείων, η επεξεργασία των αποτελεσμάτων (συμμετοχή, λευκά, άκυρα, ψήφοι και ποσοστά Κομμάτων) και εκτύπωση αυτών (αναλυτικά και συγκεντρωτικά) και η μετάδοση των αποτελεσμάτων στο Διαδίκτυο στον ιστότοπο της Π.Ν.Α. pnai.gov.gr

Τα στοιχεία που θα υπολογίζει και εκδίδει το Πληροφοριακό Σύστημα όσον αφορά τα κόμματα είναι: ψήφοι και ποσοστά ανά Εκλογικό Τμήμα, Δημοτικό Διαμέρισμα, Δημοτική Ενότητα και Δήμο.

«Δώσαμε μάχη με το χρόνο και κερδίσαμε. Όλα είναι έτοιμα για τις εκλογές της Κυριακής, αν και είχαμε στη διάθεσή μας μόλις 2 εβδομάδες», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι η μάχη αυτή δε θα μπορούσε να κερδηθεί αν οι 22 υπάλληλοι του εκλογικού συνεργείου δεν δούλευαν σκληρά, με ζήλο και αυταπάρνηση» για να καταλήξει : «Παρά την κρισιμότητα των εκλογών, είμαι πεπεισμένος ότι η εκλογική διαδικασία στην Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων θα κυλήσει ομαλά και χωρίς προβλήματα. Ο πολιτικός πολιτισμός που διακρίνει τους Κυκλαδίτες αποτελεί την εγγύηση για κάτι τέτοιο».

Από την πλευρά της η Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας της Π.Ν.Α. κα Αριστείδου επεσήμανε ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι προπαρασκευαστικές ενέργειες και έχει διακινηθεί το εκλογικό υλικό προς τα 255 εκλογικά τμήματα του Νομού (συμπεριλαμβάνονται το μεικτό και τα 4 αμιγή εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών ) προσθέτοντας πως οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και θα παραμένουν ανοικτές μέχρι και τις βραδινές ώρες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων αλλά και για την εξυπηρέτηση συνδυασμών, υποψηφίων, δικαστικών αντιπροσώπων και πολιτών.