Συνάντηση του Γ. Λεονταρίτη με το Σύλλογο Εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων

  • Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου, 2015 - 13:01

Συνάντηση με το Σύλλογο Εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είχε χθες στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε διεξοδική συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους της Περιφέρειας και που έχουν να κάνουν με τη υποστελέχωση των Υπηρεσιών, την υπηρεσιακή κατάσταση των εργαζομένων, τις εκτός έδρας μετακινήσεις, την αναγνώριση της ιδιαιτερότητας του νησιώτικου χώρου και των αποκεντρωμένων υπηρεσιών στις Περιφερειακές Ενότητες (πρώην Επαρχεία), το θέμα της καθυστέρησης της καταβολής του εκλογικού επιδόματος των εκλογών του περασμένου Μάιου, καθώς και αυτό της καθυστέρησης της έγκρισης του νέου οργανισμού της Περιφέρειας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Από τη πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε το Σύλλογο των εργαζομένων για την άψογη συνεργασία και την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν, παρά την ελλιπή στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, επαναδιατυπώνοντας την πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής να στηρίξει τα δίκαια αιτήματά των εργαζομένων και να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Λεονταρίτης «η νέα Περιφερειακή Αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της δήλωσε αρωγός και συμπαραστάτης στα προβλήματα των εργαζομένων, εγκαινιάζοντας τακτικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους τους για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που δυσχεραίνουν το έργο τους». Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησής μας επαναλάβαμε την απόφασή μας να συνεδιεκδικήσουμε τη λύση σε μια σειρά προβλημάτων που οφείλονται αποκλειστικά στην εμμονή του Αθηναϊκού κράτους να μην εφαρμόζει τη νησιωτικότητα, απαιτώντας την αποκέντρωση ως δικαίωμα των νησιωτών. Προς το σκοπό αυτό θα αγωνισθούμε για τα αυτονόητα, μεταξύ των οποίων είναι η αποδοχή του πάγιου και διαρκούς αιτήματός μας για κατ΄ εξαίρεση έκκριση προσλήψεων λόγω της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας της Περιφέρειάς μας.